Intime Τα λόγια του Δημήτρη Παπανικολάου για την Ολυμπιάδα πρέπει να τα διαβάσουν όλοι

Στο Ολυμπιακό Χωριό κοιμάσαι σε κουκέτα, περιμένεις αρκετή ώρα το λεωφορείο και δεν είσαι ξεχωριστός.

Παρίσι ερχόμαστε! Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στην ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία για πρώτη φορά από την Ολυμπιάδα στο Λονδίνο το 2012 μετράει τριψήφιο αριθμό μελών. Συγκεκριμένα ο ελληνικός αθλητισμός θα δώσει το παρών με 101 μέλη μετά και την πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος του επιτεύγματος, στην αποστολή του Τόκιο το 2021 υπήρχαν 83 άτομα

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή. Δεν μπαίνουμε καν στη συζήτηση για ένα μετάλλιο που αποτελεί κολοφώνα. Αλλά δεν είναι μόνο τα μετάλλια. Επιτυχία είναι η συμμετοχή και το να ζεις από κοντά το όνειρο της Ολυμπιάδας. Ο Δημήτρης Παπανικολάου μ’ ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρθηκε στο τι σημαίνει να συμμετάσχεις στην Ολυμπιάδα και ένα μάθημα ζωής μπορούμε να το πάρουμε όλοι. Ειδικά με τα όσα αναφέρει στο τέλος του post περί αποτυχίας και απωθημένων. 

 

“Στην Ολυμπιάδα φεύγεις απο το 5 * Ξενοδοχείο και πας στην κουκέτα. 

Δεν τρως απο τους πρώτους ανάμεσα σε 20 άτομα , αλλά παίρνεις το δισκάκι σου και κάθεσαι στην σειρά σε πολλά άτομα. Μπορεί ταυτόχρονα δίπλα δίπλα να προσεύχεται ο ένας στον Ιησού και ο άλλος σε άλλη θρησκεία με σεβασμό ο ένας στον άλλο. Δεν λες ένας μαύρος, η ένας άσπρος είστε όλοι μαζί. Περιμένεις αρκετή ώρα το λεωφορείο στο Ολυμπιακό χωριό. Μπορεί να αγωνίζεσαι το βράδυ η νωρίς το πρωί. Δίπλα σου μπορεί να ανάβει την φλόγα ο Μοχάμετ Άλι. 

Δεν αισθάνεσαι <ξεχωριστός> ούτε  σαν άθλημα, αφού ούτε το μπάσκετ  ούτε το ποδόσφαιρο, είναι τα πιο δημοφιλή,  εκεί είναι ο στίβος. 

Είχα την τύχη να είμαι δις ολυμπιονίκης, εύχομαι τα παιδιά να ρουφήξουν την εμπειρία πάνω απ όλα. 

Κατά ένα περίεργο τρόπο όταν περάσουν τα χρόνια, θα θυμούνται και τις τότε αποτυχίες. Γιατί αποτυχία τελικά είναι να μην έχεις εμπειρίες,  αλλά να έχεις απωθημένα. 

Η προσπάθεια απο μόνη της είναι επιτυχία και αν δεν σταματήσει θα έρθει κάποια στιγμή και η δικαίωση. 

Όλα να πάνε καλά.”



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved