Assosiated Press Το «You Shall Not Pass» του Ντιόγκο Κόστα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε έναν ώμο να κλάψει και μια ολόκληρη χώρα τον προσκυνά.  

Το πιο συναρπαστικό ματς του Euro 2024 ανήκει στο παρελθόν και παραδόξως δεν ήταν το Γαλλία-Βέλγιο, ούτε και το αγχωτικό Αγγλίας Σλοβακία. Πορτογαλία και Σλοβενία μπορεί να μην προσέφεραν ένα παιχνίδι με άπειρες φάσεις αλλά ο τρελός ρυθμός από τη μία, οι Πορτογάλοι που επιτίθενται με μανία από τη άλλη και τέλος οι εκπληκτικοί Σλοβένοι που στην κόντρα σε έκαναν να τρέμεις, προσέφεραν 120 λεπτά αγωνίας και λίγα ακόμα λόγω των πέναλτι που δύσκολα θα ξεχάσουμε.

Οι Ισπανοί υποσχέθηκαν μετά το κάζο του Μουντιάλ αυτό που βλέπουμε σήμερα στο Euro

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα για ένα ακόμα ματς στο  Euro 2024, έχασε την μεγάλη ευκαιρία με το πέναλτι στο φινάλε της παράτασης, έκανε όλο τον πλανήτη να μιλάει για τα δάκρυά του, ωστόσο, βρήκε τον κατάλληλο ώμο για να κλάψει. Αυτόν που τελικά θα του δώσει την ευκαιρία να κυνηγήσει άλλο ένα Euro στη μεγάλη καριέρα του.

 

 

Ο Γκάνταλφ Κόστα

Σαφώς και η απόκρουση ενός πέναλτι (του Όμπλακ) έχει άλλη αίγλη, όμως το μπλοκ του Ντιόγκο Κόστα στο τετ α τετ του Σέσκο λίγο πριν το φινάλε της παράτασης δεν ήταν για highlight, αλλά αυτό που λέμε «ανεπανάληπτο». Σε μια απόκρουση που θύμισε το Stop με το πόδι του Μαρτίνες στον Κολό-Μουανί στο Αργεντινή-Γαλλία, μπορούμε να πούμε ότι μπροστά στα μάτια μας εκτυλίχθηκε η σκηνή (όχι η φάση) του αγώνα.

 

 

Μια απόκρουση-statement προς τους Σλοβένους, ένα μήνυμα του Ντιόγκο Κόστα, να μην νομίζουν ότι το μομέντουμ που έχουν στον αγώνα θα συνεχιστεί και στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα standing ovation «φτιάχτηκαν» για τύπους σαν τον Μόντριτς

Και εκεί σαν άλλος Γκάνταλφ ο Γκρίζος από τις ιστορίες του Τόλκιν ο Πορτογαλος πορτιέρε όρθωσε ανάστημα και έβλεπε τους αντίπαλους να μην μπορούν να τον νικήσουν από τα 11 μέτρα. Τρεις φορές το επιχείρησαν, ισάριθμες φορές απέτυχαν.

 

 

Μια εμφάνιση-δήλωση ότι η Πορτογαλία δεν έχει μόνο Κριστιάνο, Λεάο, Ζότα και Κανσέλο, αλλά διαθέτει και σπουδαίο τερματοφύλακα. Και ειδικά κόντρα στη Γαλλία θα χρειαστεί πολλά You Shall Not Pass.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved