associated press Οι Ισπανοί υποσχέθηκαν μετά το κάζο του Μουντιάλ αυτό που βλέπουμε σήμερα στο Euro

Εκείνος ο πικρός αποκλεισμός από το Μαρόκο στα πέναλτι οδήγησε στην ομαδάρα που χαιρόμαστε φέτος.

Αν υπάρχει ένας σοβαρός λόγος ώστε να ρίξεις άκυρο σε βραδινή έξοδο και να κάτσεις σπίτι να δεις Euro 2024, τότε θα τον συναντήσεις στην Εθνική Ισπανίας. Η ομάδα που ήρθε χωρίς μεγάλες περγαμηνές, το όνομά της βρέθηκε ανάμεσα στα φαβορί αλλά όχι όπως εκείνα των Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία. Ποιος όμως δεν μπορεί να υπολογίζει τους 3 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης; Η απάντηση ήρθε με τον πιο επιβλητικό τρόπο μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου. Το χόρτο είναι ο καθρέφτης κάθε ομάδας και δε λέει ποτέ ψέματα. Η Εθνική Ισπανίας παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο της διοργάνωσης και πραγματικά απολαμβάνεις αυτό που παρουσιάζει το σύνολο του Λουίς ντε λα Φουέντε. Του 63χρονου τεχνικού που διαδέχτηκε τον Λουίς Ενρίκε και τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε προπονητής των μικρότερων ηλικιακά εθνικών της χώρας, τις Κ19, Κ21 και Κ23.

 

 

Ο κόουτς που έκανε καριέρα ως αριστερός μπακ στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και τη Σεβίλλη πήρε την σκυτάλη από τον Λουίς Ενρίκε μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό των “φούριας ρόχας” στο Κατάρ από το εκπληκτικό Μαρόκο. Εκείνη η νύχτα στα πέναλτι ήταν το κύκνειο άσμα για τον Λουίς Ενρίκε και μετά από το βαθύ σκοτάδι έρχεται πάντα η χαραυγή. Ο στόχος της Εθνικής Ισπανίας μετά το βατερλό του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ ήταν να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα κυριαρχήσει στα γήπεδα της Γερμανίας. Και όταν Ισπανοί φτιάχνουν πλάνο ώστε να βρεθούν στην κορυφή, τότε κάτι καλό αναμένεται να συμβεί.

Πόσα χρήματα θα είχε βγάλει η Ελλάδα αν έπαιρνε το Euro 2024;

 

Με τον Ρόδρι να αποτελεί τον φυσικό ηγέτη και απαραίτητο γρανάζι στο παιχνίδι των Ισπανών, η Ισπανία γοητεύει με το πρόσωπο που παρουσιάζει στο γήπεδο. Είναι η ομάδα που παίζει μακράν την καλύτερη μπάλα στη διοργάνωση και όλα τα μάτια έχουν πέσει στο παιδί - θαύμα που ακούει στο όνομα Λαμίν Γιαμάλ και στον Νίκο Γουίλιαμς. Δύο παιδιά που τα επόμενα χρόνια αναμένεται να γεμίσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό με εκατομμύρια ευρώ, να σπάσουν κάθε ρεκόρ και να κάνουν όλες τις ομάδες να τους παρακαλάνε για την υπογραφή τους.

 

 

Το Πέδρι - Ρόδρι - Φαμπιάν Ρουίθ στα χαφ ίσως γίνει το μελλοντικό Τσάβι - Ινιέστα. Το επόμενο μεγάλο εμπόδιο γι αυτήν την Ισπανία που τη λατρεύει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι η διοργανώτρια Γερμανία. Αλλά η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα κατακτήσει το 4ο Euro και να κάνει φίλους και εχθρούς να της υποκλιθούν.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved