Είναι πάντα εθιστικό ένα Euro των «καθυστερήσεων»

Ιταλία, Ουγγαρία και Γερμανία «ξύπνησαν» το θηρίο που λέγεται σασπένς στο Euro 2024. 

Πάλι καλά που ήρθε το «αστείο» των Γερμανών σε βάρος του 16χρονου Γιαμάλ από την Ισπανία – κατηγορείται με πρόστιμο η «φούρια ρόχα» επειδή δεν επιτρέπεται οι ανήλικοι στη Γερμανία να δουλεύουν μετά τις 11 το βράδυ – και κάπως αλάφρυνε η εικόνα μας για το Euro 2024, το οποίο μέχρι στιγμής ήταν -αν όχι μια βαρετή- μια τυπική διοργάνωση.

Σταθερά αποτελέσματα και αναμενόμενα, καμία έκπληξη και -δυστυχώς- πολλά επεισόδια εκτός γηπέδου.

Πάλι καλά που είδαμε και αυτή την γκολάρα από τον Αρντά Γκιουλέρ.

Και μπορεί να μην έχει τις πλέον θεαματικές φάσεις, ούτε και τις ανατροπές, αυτό που όμως βλέπουμε να αποκτά ανεπαίσθητα το Euro 2024 είναι η αγωνία.

Η αρχή γίνεται στο Πορτογαλία-Τσεχία με την ανατροπή των πρώτων να ολοκληρώνεται στις καθυστερήσεις, ύστερα όμως είχαμε ξανά μια ήρεμη κατάσταση στον ωκεανό των παιχνιδιών.

 

 

Και ξαφνικά σασπένς

Την Κυριακή, η Ελβετία δείχνει ικανή να κάνει τη ζημιά στην οικοδέσποινα Γερμανία, αλλά ένα γκολ στις καθυστερήσεις βγάζει τις δυο ομάδες ισόπαλες με 1-1, ενώ την ίδια ώρα το Ουγγαρία-Σκωτία γίνεται το ματς της διοργάνωσης, με το «χρυσό» γκολ του Κέβιν Τσόμποτ στο 90+10’.

 

 

Και εκεί που ήταν όλα ήρεμα, ήρθαν και οι Ιταλία με την Κροατία να μας αποτελειώσουν. Ο νικητής έπαιρνε απευθείας πρόκριση, και ο Μόντριτς στο 55’ έχει φτιάξει το τέλειο σενάριο για την ομάδα του. Και εκεί που όλοι περιμένουν ότι ο Σπαλέτι και οι κανόνες του θα φάνε πολύ κράξιμο στη χώρα του, ο Ματία Τζακάνι στο 90+8’ δίνει το φιλί της ζωής στην «Σκουάρντρα Ατζούρα» και εμάς όλους με «εγκεφαλικό» και «καρδιακό» μαζί από το μαζεμένο σασπένς.

 

 

Ας είμαστε ειλικρινείς, ίσως και να φταίνε οι συγκρίσεις με το Μουντιάλ του Κατάρ που ήταν το κορυφαίο ever, αλλά ακόμα και έτσι άργησε πολύ να γίνει ενδιαφέρον το Euro 2024. Κάλιο αργά παρά ποτέ θα πούμε εμείς.

Το Euro τώρα αρχίζει…

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved