associated press Αντί ν’ ασχολούμαστε με την Εθνική, απόψε θα ασχοληθούμε με τον Κριστιάνο

Η μεγάλη ευκαιρία που έχασε η “γαλανόλευκη” κόντρα στη Γεωργία απόψε πονάει πιο πολύ.

Πεντάρα, μπαλάρα και πάμε για το Euro 2024. Αυτά γράφαμε και λέγαμε μετά το 5-0 επί του Καζακστάν που μας έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στη Γεωργία. Τελικά δεν πήγε και πολύ καλά όλο αυτό και αντί απόψε να βλέπουμε την επίσημη αγαπημένη κόντρα στην Τουρκία, θα καθίσουμε αναπαυτικά και χωρίς άγχος θα απολαύσουμε το Γεωργία - Τουρκία και το Πορτογαλία - Τσεχία. Οκ, μπάλα είναι, δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Αλλά όταν βλέπεις Εθνικές όπως η Γεωργία, η Αλβανία, η Ρουμανία, η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Σκωτία, σε πιάνει το παράπονο. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Θέλει στοιχειώδη σοβαρότητα, πλάνο και φυσικά τύχη. 

 

 

Η Εθνική Ελλάδος μετά την πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σκοπεύει να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις. Να δώσει το παρών στα μεγάλα ραντεβού, να έχει λιγάκι ενδιαφέρον. Διότι καλές και οι Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία αλλά χωρίς Ελλάδα πόσο να ταυτιστείς; Αυτός ο πικρός αποκλεισμός στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Γεωργία απόψε πονάει πιο πολύ. Όλοι θα μελαγχολήσουμε όταν δούμε τις Εθνικές της Τουρκίας και της Γεωργίας να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αλλά ας προσέχαμε. 

Ωστόσο τα φώτα δε θα πέσουν στο Τουρκία - Γεωργία αλλά στο Πορτογαλία - Τσεχία. Εκεί όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο δίνει την πρώτη του πράξη στο τελευταίο έργο του. Το Euro 2024 είναι το τελευταίο που θα συμμετάσχει ο Πορτογάλος superstar και όταν μιλάμε για τον απαιτητικό CR7 δεν υπάρχει κάτι άλλο στο μυαλό του πέρα από την κούπα. Μπορεί να είναι 39 ετών αλλά αισθάνεται λες και είναι 19 χρονών. Έχει την ίδια δίψα για νίκη, για διάκριση, για το όνειρο. 

 

 

Ο Κριστιάνο είναι ένας μύθος αναφορικά με το Euro. Έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ (14), τα περισσότερα παιχνίδια (25) και τις περισσότερες ασίστ (6). Το έχει κατακτήσει μία φορά το 2016 κόντρα στη Γαλλία και θέλει να το επαναλάβει. Δεν τον ενδιαφέρει ποιος θα βρεθεί στον δρόμο του. Το μόνο που έχει σημασία είναι να γυρίσει με το “ασημικό” από τη Γερμανία. 

Πρώτο του εμπόδιο η πάντα υπολογίσιμη Τσεχία. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Μπερνάρντο Σίλβα, Ρουμπέν Ντίας και Μπρούνο Φερνάντες. Το ταλέντο υπάρχει. Η δίψα και ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του Κριστιάνο ξεχειλίζει και αφού δεν υπάρχει Ελλάδα, τότε η Πορτογαλία είναι μία καλή αφορμή για να μείνεις σπίτι το βράδυ της Τρίτης.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved