Eurokinissi Το «Μαμά ρίξε ένα ξεμάτιασμα» του Εμμανουήλ Καραλή είναι ό,τι πιο ελληνικό συνέβη σήμερα

Ο Έλληνας πρωταθλητής βάζει τα μεγάλα μέσα για τον τελικό του άλματος επί κοντώ.

Ευρωεκλογές, Coldplay, Offspring και κάπου ενδιάμεσα ένας Τεντόγλου. Αν ο Μίλτος Τεντόγλου δεν είχε πραγματοποιήσει έναν μυθικό τελικό που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, κανείς δε θα είχε πάρει χαμπάρι ότι αυτή τη στιγμή διοργανώνεται στη Ρώμη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Εντάξει γνωρίζουμε λίγο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και το γεγονός πως σνομπάρουμε τον κλασσικό αθλητισμό. 

Ωστόσο κάνουμε ένα τεράστιο λάθος. Οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας σε όλα τα παιδιά που παλεύουν για το εθνόσημο στην καρδιά και για να μας κάνουν όλους περήφανους. Σε μία εποχή που οι αξίες καταρρέουν, αυτά τα παιδιά κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία και δοξάζουν την Ελλάδα σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Ας μην περιμένουμε τις επιτυχίες στην Ολυμπιάδα ώστε να ασχοληθούμε μαζί τους. 

Κλείνουμε την παρένθεση της παραίνεσης και προχωράμε. Ο Εμμανουήλ Καραλής μετά από έναν δύσκολο αγώνα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Ο 24χρονος άλτης ξεκίνησε την προσπάθειά του από τα 5.45, τα οποία κατάφερε να ξεπεράσει στην τρίτη του προσπάθεια. Αντίθετα τα 5.60 κατάφερε να τα ξεπεράσει με την πρώτη προσπάθεια και έτσι έκλεισε θέση στον τελικό.

 

 

«Ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχω παίξει φέτος. Είχε αέρα, είχε και βροχή. Στο πρώτο άλμα ο αέρας... πήρε το κοντάρι και δεν μπόρεσα να το βάλω στη βαλβίδα με αποτέλεσμα να φύγω πίσω. Γύρισα λίγο το πόδι μου, αλλά έχουμε μέχρι την Τετάρτη να επανέλθω.

Όποτε αγωνίζομαι με την Εθνική δεν αισθάνομαι πόνο, δεν αισθάνομαι άγχος. Ελπίζω την Τετάρτη να έχουμε καλύτερες συνθήκες και να δείτε όμορφα πράγματα».

 

 

Για τη θέση που θα ήθελε να κατακτήσει στον τελικό της Τετάρτης: «Είμαστε όλοι καλά. Θέλω να κυνηγήσω ένα ατομικό ρεκόρ, ένα πανελλήνιο ρεκόρ και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Α και ένα μήνυμα. Μάνα ρίξε ένα ξεμάτιασμα», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ2 προσφέροντας το πιο viral video της ημέρας.

 

 

Πλέον η μαμά του Εμμανουήλ ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ποτέ μην υποτιμάς τη δύναμη της Ελληνίδας μάνας. Ο Έλληνας πρωταθλητής το γνωρίζει και ελπίζουμε στον τελικό να καταφέρει να πιάσει τον προσωπικό του στόχο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved