Η «αποκαθήλωση» του Βασιλιά

4-1 οι Nuggets τους Lakers, και ο LeBron πρέπει να σκέφτεται σοβαρά τα λεγόμενά του.

«Πέρσι έβαλαν τα πιο απίθανα σουτ στην ιστορία του ΝΒΑ» είπε σε μέσες άκρες ο LeBron James πριν την επανάληψη των περσινών τελικών της Δύσης, μεταξύ Lakers και Nuggets. Μπορεί να μην είχε και τόσο άδικο -όντως ο Jokic έκανε σέντρα-σουτ και πετύχαινε καλαθάρες- μόνο που αυτό δεν σημαίνει ότι οι «λιμνάνθρωποι» ήταν πιο πλήρεις από τους περσινούς πρωταθλητές.

 

 

Και στην πράξη αυτό φάνηκε στον φετινό πρώτο γύρο των NBA Playoffs, ασχέτως αν οι Lakers έδειχναν ικανοί να κάνουν τη ζημιά. Οι Nuggets όμως φαινόταν σαν να τους κορόιδευαν. Λες και τους άφηναν να ελπίζουν για ένα ολόκληρο παιχνίδι ότι μπορούν να κερδίσουν και στο τέλος έβαζαν τα μεγάλα σουτ και κέρδιζαν από το πουθενά.

Έχετε δει τα αδέρφια του Jokic; Θα τρομάξετε!

Αποκορύφωμα αποτελεί το buzzer beater του Jamal Murray στον δεύτερο τελικό, όπου έκανε το 101-99 και το σκορ 2-0 μεταξύ των δύο ομάδων.

 

 

Κατά γενική ομολογία, οι Lakers έδειχναν να κυριαρχούν σε κάθε παιχνίδι, καθώς όπως θα δείτε από το παρακάτω γράφημα του ESPΝ, σε συνολικά 240 λεπτά διάρκειας 5 αγώνων, στα 165 βρίσκονταν μπροστά στο σκορ και μόλις στα 59 βρίσκονταν πίσω (στα 16 είχαμε ισοπαλία).

 

 

Τι μας λέει αυτό; Αν ήταν ποδόσφαιρο ίσως και να λέγαμε ότι οι Lakers ήταν καλύτεροι, στο μπάσκετ όμως που συνήθως ο καλύτερος κερδίζει, δεν χωράει αμφιβολία για το ποιος άξιζε να πάρει την πρόκριση. Και σίγουρα ο 39χρονος πλέον LeBron δεν είναι σε θέση να τα βάλει με τον «νέο Σαμπόνις» του παγκόσμιου μπάσκετ που λέγεται Jokic. Αυτόν που μαζί με τον Murray, τον Porter Jr. και τον Aaron Gordon έδειξαν όπως φάνηκε στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα, πως δεν είχαν άλλο χρόνο για χάσιμο κόντρα σε μια ομάδα με καλούς παίκτες που όμως δεν έχουν βρει ακόμα τον τρόπο να συνδυαστούν αρμονικά.

Τελικό σκορ 108-106, πάλι με σουτ του Murray στο φινάλε και η ιστορία έγραψε σκορ 4-1:

 

 

Όπως και να ‘χει, οι Lakers αποχαιρετούν νωρίς-νωρίς τα φετινά NBA Playoffs και το Denver πάει με φόρα για το back-2-back. Βέβαια, από τη στιγμή που θα πρέπει να τα βάλει με τους Timberwolves (λογικά), τους ασταμάτητους Thunder (με 4-0 απέκλεισαν τους Pelicans) και έναν εκ των Clippers-Mavericks, σαφώς και δεν έχουν εύκολο έργο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχονται επικά παιχνίδια τις επόμενες μέρες. Επιτέλους…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved