associated press Το Μουντιάλ του Κατάρ -ίσως- ήταν το καλύτερο όλων των εποχών

Με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους, γίναμε μάρτυρες μίας υπέροχης παράστασης.

Ήταν το πιο αμφιλεγόμενο Μουντιάλ της σύγχρονης ιστορίας. Μία διοργάνωση που αρκετοί ορκίστηκαν πως θα μποϋκοτάρουν αλλά στο τέλος μετρήθηκαν και βγήκαν λίγοι. Το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν μία διοργάνωση βουτηγμένη στο αίμα. Χιλιάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους ώστε οι προνομιούχοι να έχουν τη δυνατότητα να το απολαύσουν από κοντά και οι μη προνομιούχοι να το απολαύσουν από τις οθόνες τους. Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών έσκιζαν τα ιμάτιά τους πως θα γυρίσουν την πλάτη τους στο «Παγκόσμιο Κύπελλο της ντροπής» αλλά το μοναδικό τους δίλημμα το βράδυ της Κυριακής ήταν αν θα παραγγείλουν σουβλάκια ή πίτσα. Ωστόσο πέρα από τα ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούνται στην αραβική χώρα, αυτό το Μουντιάλ θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά αναφορικά με το ποδόσφαιρο που είδαμε. Οι παίκτες είχαν φουλ ρυθμό από τα πρωταθλήματα που διακόπηκαν ώστε να διεξαχθεί το τουρνουά και μας χάρισαν ένα από τα ποιοτικότερα Μουντιάλ όλων των εποχών.

Οι Άραβες γνωρίζουν από ποδόσφαιρο

Μπορεί το Κατάρ να απογοήτευσε αλλά γρήγορα το ξεχάσαμε. Η Σαουδική Αραβία το πάλεψε μέχρι τελευταία αγωνιστική και έμεινε απλώς με τη χαρά της νικηφόρας πρεμιέρας κόντρα στην Αργεντινή. Οι Τυνήσιοι σ’ έναν όμιλο με Γαλλία, Αυστραλία, Δανία κατέληξαν στην 3η θέση και με νίκη επί της Γαλλίας ενώ το Μαρόκο ήταν η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά. Έφτασε μία ανάσα από τον τελικό και το όνειρο έμεινε στη μέση. Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» ήταν ο Rocky Balboa του Μουντιάλ και απέδειξαν πως αν υπάρχει πλάνο, όλα μπορείς να τα καταφέρεις. Μάλιστα εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως οι Αραβίδες έδωσαν βροντερό παρών ενώ οι γυναίκες έγραψαν ιστορία καθώς για πρώτη φορά είδαμε τόσες πολλές στα γήπεδα ενός Μουντιάλ.

Στο τέλος αποκλείονται οι Γερμανοί...

...και απουσιάζουν οι Ιταλοί. Ποιο είναι το κοινό σημείο του Μουντιάλ του 2018 στην Γαλλία με το αντίστοιχο του Κατάρ του 2022; Πώς η Γερμανία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων και η Ιταλία δεν πήρε καν το εισιτήριο για την τελική φάση. Οι χώρες με πλούσια προϊστορία στα Παγκόσμια Κύπελλα απογοητεύουν. Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί έχουν 4 Παγκόσμια Κύπελλα στην ιστορία τους και δεν μπορούν να λείπουν από τις μεγάλες μάχες. Για το τι σημαίνει για τους Ιταλούς η απουσία τους από το Παγκόσμιο Κύπελλο, το αναφέραμε κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Οι Γερμανοί έχουν βαλθεί να αλλάξουν το μότο του Γκάρι Λίνεκερ πως στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί και να το κάνουν στο τέλος αποκλείονται οι Γερμανοί.

 

 

Ποιος δεν λάτρεψε τους Ιάπωνες;

Πέρασαν πρώτοι από έναν όμιλο με Ισπανία και Γερμανία. Τους κέρδισαν και τους δύο αλλά έχασαν από την Κόστα Ρίκα. Έκαναν «χαρακίρι» στα πέναλτι κόντρα στην Κροατία αλλά έφυγαν χαμογελαστοί από το γήπεδο. Μάλιστα χάρισαν σε ολόκληρο τον πλανήτη δωρεάν μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Καθάρισαν τις εξέδρες, τα αποδυτήρια και στο τέλος ο προπονητής τους υποκλίθηκε στον κόσμο που ταξίδεψε μέχρι το Κατάρ ώστε να τους ενισχύσει. Τι υπέροχος λαός.

Ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών

Τι ματς Θεέ μου! Τι παράσταση έδωσαν. Αργεντινή και Γαλλία έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα προσφέροντας τον καλύτερο τελικό που έχουμε δει σε Μουντιάλ. Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι η Αργεντινή εμφανίστηκε πιο ψύχραιμη και πιο ικανή, σπάζοντας την κατάρα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στη Γη της Επαγγελίας, εκπληρώνοντας τις προφητείες πως είναι ο Υιός του Θεού.

 

 


©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved