Διαιτητικά λάθη γίνονται πολλά, ακόμα και στην εποχή του VAR. Το έχουμε δει στη Σούπερ Λίγκα αρκετές φορές, καμιά φορά και σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το Μουντιάλ του Κατάρ.
Ο ρέφερι Λαόθ -που τα ‘χε κάνει μαντάρα και στον τελικό κυπέλλου Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ- ακόμα τρώει κατάρες για το χάος στον προημιτελικό Αργεντινή-Ολλανδία:
Η γκρίνια «ξύπνησε» στο Μαρόκο
Το συμπαθέστατο αυτό σύνολο που έφερε τα πάνω-κάτω στο Κατάρ, η ομάδα έκπληξη του Ουαλίντ Ρεγκραγκί που δεν χαμπάριασε μπροστά στις Ισπανία και Πορτογαλία και τις έστειλε σπίτι τους, τελικά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο κόντρα στην παντοδύναμη Γαλλία με αποτέλεσμα να ηττηθεί λίγο πριν τον μεγάλο τελικό, με 2-0.
Όσο απογοητευτικό και αν είναι το συναίσθημα να φτάνεις ένα βήμα πριν τον τελικό, η αλήθεια είναι ότι το Μαρόκο ξεπέρασε κατά πολύ το ποδοσφαιρικό του ταβάνι δημιουργώντας φίλους και προσδοκίες σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελώντας παράλληλα την πιο επιτυχημένη αφρικανική χώρα σε επίπεδο Μουντιάλ. Ποιος να το περίμενε ότι το Μαρόκο το οποίο το γνωρίζαμε κυρίως για το Μαρακές και την Καζαμπλάνκα θα αποτελούσε παγκόσμια συμπάθεια.
Όποιος είδε τον ημιτελικό κόντρα στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν διαπίστωσε ότι ένα-δυο σφυρίγματα πήγαν με το πλευρό της Γαλλίας, ωστόσο ας μην γελιόμαστε, η υπεροχή των «τρικολόρ» ήταν τέτοια που καμία διαιτητική αδικία δεν ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Όταν όμως δημιουργείς προσδοκίες και ενθουσιασμό, τα συναισθήματα και ο έλεγχος ξεφεύγουν. Η αντίστοιχη ΕΠΟ του Μαρόκου για παράδειγμα δεν άφησε τα σφυρίγματα αυτά ασχολίαστα, αποστέλοντας ανακοίνωση στη FIFA κατά την οποία διαμαρτύρεται για το αποτέλεσμα.
Γιατί δεν είναι τυχαία η πορεία του Μαρόκου.
Οι Μαροκινοί φίλαθλοι μάλιστα αποφάσισαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα, απαιτώντας επανάληψη του αγώνα κόντρα στη Γαλλία.
«Ένα ολόκληρο έθνος είναι στενοχωρημένο, απαιτούμε επανάληψη του αγώνα» ήταν το κεντρικό συναίσθημα μετά τον αγώνα κάτι που (δυστυχώς) αποτυπώθηκε με αναβρασμό και πολλά επεισόδια όπως συνέβη στη Γαλλία, όπου η μαροκινή αποικία είναι πολύ μεγάλη.
Καλός ο ενθουσιασμός και οι φιλοδοξίες, ωστόσο μεγαλύτερο respect παίρνεις άμα γνωρίζεις μέχρι πού μπορείς να φτάσεις. Και το Μαρόκο παραέφτασε ψηλά αναλογικά με αυτό που μπορούσε σε αυτό το Μουντιάλ.
Και η τρίτη θέση άσχημα δεν είναι. Λεφτά και θέσεις στο παγκόσμιο ranking είναι αυτά.