Σίγουρα δεν μας αρέσουν πολύ τα drones, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σαν φονικές μηχανές πολέμου στην Ουκρανία, σίγουρα δεν θα αγοράζαμε ένα, έτσι για να τη σπάσουμε στο γείτονα καθώς του ρίχνουμε κάτω τα ρούχα από τη μπουγάδα, μερικές φορές όμως τελικά ακόμη και τα drones μπορούν να σώσουν ζωές. Οι επιστήμονες στην Ελβετία ανακάλυψαν άλλη μία χρήση ενός drone. Γιατί όμως να αναπτυχθεί ένα τέτοιο ιπτάμενο αντικείμενο; Μα για να σώσει ζωές όπως είπαμε. Πως; Η ανάπτυξη έχει σχεδιαστεί για να σώσει ζωές ανθρώπων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τα τρόφιμα που θα κουβαλάει το drone θα βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης αναμένοντας αγωνιωδώς διασώστες, σύμφωνα με το IEEE Spectrum. Ναι, τώρα τα drones γίνονται οι σωτήρες όλων των άτυχων ορειβατών ή χαμένων εξερευνητών εκεί έξω στη φύση και στα βουνά.
Ανατριχίλα: Δες τι βρήκαν οι ερευνητές σε σπηλιά και έφυγαν τρέχοντας!
Και δεν είναι υπερβολή όταν λέμε πως όντως τρώγεται το συγκεκριμένο drone. Γιατί ΟΝΤΩΣ τρώγεται, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του. Το ασυνήθιστο UAV έχει φτερά από συμπιεσμένο ρυζάλευρο, διαμορφωμένα σε κελιά σαν κηρήθρες, κολλημένα μεταξύ τους με ζελατίνη. Τα βρώσιμα είδη συσκευάζονται σε μια μεμβράνη, που θεωρητικά προστατεύει το πολύτιμο μέρος του drone κατά τη διάρκεια της πτήσης. Πως όμως θα μπορέσει κάποιος να το φάει; Πως θα το κατεβάσει από εκεί πάνω και μάλιστα σε συνθήκες ακραίες; Επίσης είναι δυνατόν να μην διασκορπίζονται αυτά τα “φαγώσιμα” φτερά; Ναι είναι. Οι ερευνητές τα έχουν όλα υπολογίσει μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Όλο το φαγητό βρίσκεται στα φτερά του drone
Το μέγεθος του πτερυγίου δεν καθορίζεται από τις απαιτήσεις πτήσης, αλλά από τις απαιτήσεις διατροφής. Σε αυτή την περίπτωση, ένα άνοιγμα φτερών περίπου 700 εκατοστών οδηγεί σε αρκετό βρώσιμο υλικό για την παροχή 300 θερμίδων, ή το ισοδύναμο μιας μερίδας πρωινού. Όποιον τυχερό βρει το drone δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνει της πείνας εκεί έξω. Αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός του άλλωστε. Κουβαλάει μαζί του 80 γραμμάρια βιταμινών ή νερού ή κάτι ανάλογο. Η “πατέντα” που βρήκαν οι ερευνητές για να υπολογίσουν τον σχεδιασμό αυτού του πτητικού μέσου, προϋποθέτει ότι το υπόλοιπο του drone δεν τρώγεται. Η δομή και οι επιφάνειες της ουράς είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα. Οπότε αν δείτε ένα τέτοιο κάπου κοντά σας, αποφύγετε την ουρά.
Η τροχαία πλέον θα κόβει κλήσεις και με drones
Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη, σίγουρα όμως οι ερευνητές βρίσκονται σε καλό δρόμο μιας και υπολογίζουν να έχουν μπει σε παραγωγή μέχρι το 2027. Οπότε μέχρι τότε προσπαθήστε να μην πάτε για extreme ορειβασία, ούτε και να κάνετε μόνοι σας βόλτες σε απόμερα σημεία. Αν και πρόκειται απλώς για ένα πρωτότυπο, το βρώσιμο drone πετάει πράγματι, με επιτάχυνση σε ταχύτητες περίπου 10 μέτρων ανά δευτερόλεπτο με την προσθήκη ενός κινητήρα, μερικών μηχανισμών για την ενεργοποίηση των επιφανειών της ουράς, καθώς και μιας μικρής μπαταρίας. Ναι, όσοι δεν το πίστευαν τώρα θα το δουν μπροστά τους. Το φαγητό που θα σου σώσει τη ζωή είναι ιπτάμενο πλέον.