Η αποδεδειγμένη μέθοδος 11 βημάτων για να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σου

Ξεκίνα να βάζεις τικ στα βήματα.

 

Λίγη τύχη πάντα χρειάζεται,  όμως δεν είναι απαραίτητη για το κάθε σου βήμα. Μερικά πράγματα χρειάζονται μεθόδευση και εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε αυτό. Παρακάτω θα βρεις έντεκα βήματα για να βρεις την εργασία που μπορεί να είναι το όνειρό σου.

Βήμα 1. Χαρά στη δουλειά

Με άλλα λόγια, αν μισείς το αφεντικό σου, τελικά θα βρεις κάτι άλλο. Εάν δεν σε πληρώνουν σωστά, θα βρεις νέα δουλειά. Και μπορεί να μην αγαπάς αυτό που κάνεις ακριβώς, αλλά πρέπει να είσαι παθιασμένος σε κάποιο βαθμό, διαφορετικά θα βρεις άλλη δουλειά

Βήμα 2. Αποσυμπίεση

Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις άδεια για να αποσυμπιέζεσαι από τις καταστάσεις. Χρειάζεσαι χρόνο για να παίρνεις αποστάσεις, είναι όπως όταν το smartphone σου όταν έχει πολλές εφαρμογές ανοιχτές, που παγώνει. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου. 

Βήμα 3. Τα πλεονεκτήματά σου

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις τα δυνατά και αδύνατα σημεία σου. Ο εντοπισμός των περιοχών που πρέπει να βελτιώσεις θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις σε τι είσαι καλός. Θα σου δώσει επίσης την γνώση για να καταλάβεις τι χρειάζεται βελτίωση και τι όχι.

 


Βήμα 4. Προϋπηρεσία

Ο στόχος σου σε μια πρώτη συνέντευξη είναι να περάσεις στον επόμενο γύρο. Η ερώτηση για την οποία πρέπει να προετοιμαστείς είναι «Πες μου την προϋπηρεσία σου». Έχω κάνει αυτή την ερώτηση στους υποψηφίους και τις περισσότερες φορές μιλούν για τρία έως τέσσερα λεπτά χαλαρά για τον εαυτό τους.

Βήμα 5: Tα κριτήρια σου

Σε όλους έχει τύχει η εξής εμπειρία: «Μια εταιρεία στην οποία δούλευα ήταν ένα ναυάγιο». Ωστόσο, ίσως αυτό να είναι το σημαντικό σημείο για να καταλάβεις ποια είναι τα κριτήριά σου στην επόμενη δουλειά. 

Βήμα 6. Ενημέρωσε το προφίλ σο στο LinkedIn

Αξίζει την επένδυση για να αποκτήσετε επαγγελματικές φωτογραφίες. Μην χρησιμοποιείτε παλιές φωτογραφίες από ένα πάρτι. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε την επένδυση σε ένα headshot για οποιονδήποτε λόγο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία πορτραίτου στο iPhone σας.

Το ξέραμε ότι τα meetings είναι άχρηστα, τώρα το επιβεβαιώνουν και έρευνες


Βήμα 7. Ενημέρωσε το βιογραφικό σου

Μία καλή συμβουλή από έναν υπεύθυνο προσλήψεων σχετικά με το βιογραφικό είναι να αναφέρεις πρώτα τα καλύτερα σου επιτεύγματα πρώτα κάτω από την περιγραφή της θέσης εργασίας. Ξεκίνα με τα πλεονεκτήματά σου και προχώρησε από τα σημαντικότερα προς τα χαμηλότερα.

6 don'ts and do για να γίνεις ο αγαπημένος συνάδελφος της εταιρείας

8. Διαπραγμάτευση μισθού

Υπάρχουν ερωτήσεις που πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να απαντήσεις και στις οποίες θα σε ρωτήσουν στην πρώτη σας συνέντευξη. Φυσικά μιλάμε για τον μισθό σου και αυτό είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις στα πόσα στοχεύεις. 

 

 

Βήμα 9. Ερωτήσεις προετοιμασίας συνέντευξης

Μπορείς να ενημερωθείς μέσα από ειδικές ιστοσελίδες πώς μπορείς να προετοιμαστείς καλύτερα για τις απαντήσεις που πρέπει να δώσεις. Για παράδειγμα, θα πρέπει να ξέρεις πώς να δίνεις τις πιο αντικειμενικά σωστές απαντήσεις. 

Βήμα 10. Η λίστα επιθυμιών των ιδανικών εταιρειών σου

Κάνε μια λίστα με πέντε εταιρείες που θαυμάζεις και θες να εργαστείς σε εκείνες. Μη διστάζεις. Ξεκίνησε να στέλνεις το βιογραφικό σου, δεν υπάρχει λόγος να καθυστερείς.

Βήμα 11. Network

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν μεγαλύτερο βάρος στις παραπομπές από τους υπαλλήλους τους. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να χρησιμοποιείς το LinkedIn για να προσεγγίζεις άτομα που εργάζονται στις ιδανικές για εσένα εταιρείες, ακόμη κι αν δεν τους έχεις γνωρίσει ποτέ.

 

 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved