7 tips για να αποταμιεύεις χρήματα για να κάνεις περισσότερα ταξίδια

Ταξίδεψε περισσότερο χωρίς να ξηλωθείς. 

Η εξερεύνηση νέων τόπων, η εμπειρία διαφορετικών πολιτισμών και το διάλειμμα από την καθημερινότητα είναι τα πιο ελκυστικά στοιχεία ενός ταξιδιού. Και ποιος δεν θέλει να αλλάξει τη ρουτίνα του και να εξερευνήσει μία άλλη χώρα; Να δοκιμάσει τοπικά φαγητά και να γνωρίσει νέους ανθρώπους; Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται πρόγραμμα καθώς κοστίζουν, και έτσι παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για να κάνεις σωστή αποταμίευση για το επόμενο ταξίδι σου.

1. Θέσε συγκεκριμένους ταξιδιωτικούς στόχους

Ξεκίνα με βασικές ερωτήσεις: Πού θες να πας; Πόσο θα κοστίσει; Ανέλυσε το κόστος για κάθε ταξίδι, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων, διαμονής, γευμάτων, δραστηριοτήτων και μέσων μεταφοράς.

2. Φτιάξε ένα ειδικό ταμείο ταξιδιών

Άνοιξε έναν ξεχωριστό λογαριασμό ταμιευτηρίου ειδικά για τους ταξιδιωτικούς σου στόχους. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που προορίζονται για ταξίδι. Ακόμη και με μικρά ποσά σταδιακά κάτι θα έχεις μαζέψει.

Οι λόγοι που κάνουν τη Σύρο το πιο φιλόξενο μέρος της Ευρώπης

3. Πόσα ξοδεύεις την ημέρα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήματα για ταξίδια είναι να περιορίσεις τα καθημερινά σου έξοδα. Υπολόγισε τα πάντα. Για παράδειγμα, αν ξοδεύεις συνήθως 10 ευρώ την ημέρα για καφέ και τσιγάρα, μια μικρή μείωση για ένα διάστημα θα μπορούσε να σου εξοικονομήσει χρήματα.

Πέντε προορισμοί στην Ευρώπη που θα ξοδέψεις λιγότερα από ότι σε ελληνικό νησί

4. Μαγείρεψε περισσότερο

Ξεκίνα να μαγειρεύεις περισσότερα γεύματα στο σπίτι. Όχι μόνο είναι φθηνότερα, αλλά και πιο υγιεινά. Προγραμμάτισε τα γεύματά σου και άρχισε να βάζεις τη μαγειρική στη ζωή σου. Δεν κάνει καλό και το πολύ έξω στο φαγητό, έτσι κι αλλιώς.

5. Ταξίδεψε σε μη δημοφιλείς περιόδους

Όταν σχεδιάζεις τα ταξίδια σου, μπορείς να τα προγραμματίσεις εκτός της μεγάλης τουριστικής σεζόν, όπως Χριστούγεννα. Οι πτήσεις, τα καταλύματα, ακόμη και τα αξιοθέατα είναι συχνά φθηνότερα αυτές τις περιόδους. Όχι μόνο θα εξοικονομήσεις χρήματα, αλλά θα αποφύγεις και τα πλήθη και θα απολαύσεις μια πιο αυθεντική εμπειρία της πόλης που θα επισκεφθείς.

 

 

6. Διάλεξε οικονομικά καταλύματα

Τα πολυτελή ξενοδοχεία είναι ωραία, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητα, ειδικά αν σκοπεύεις να αφιερώσεις τον περισσότερο χρόνο σου εξερευνώντας. Εξέτασε το ενδεχόμενο να μείνεις σε οικονομικά καταλύματα, όπως ξενώνες ή Airbnb.

7. Κάνε νωρίς την κράτηση

Η κράτηση πτήσεων και καταλυμάτων εκ των προτέρων μπορεί συχνά να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Βάλε ειδοποιήσεις τιμών σε ταξιδιωτικούς ιστότοπους για να παρακολουθείς τις μειώσεις των ναύλων και να επωφεληθείς από τις προσφορές όταν υπάρχουν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved