Urban Oasis: Φτιάξε τη δική σου όαση στην καρδιά της πόλης!

Όλο γκρίζο, γκρίζο, γκρίζο το βαρέθηκες, για να διασκευάσουμε λίγο «Τα παιδιά της γειτονιάς σου». Άνοιξη κιόλας, ο καιρός ανοίγει και εσύ κάπως σαν να μπούχτισες με το τσιμέντο και το γκρι που επικρατεί σχεδόν σε όλη την πόλη.

Κάπως έτσι, έχεις αρχίσει να έχεις μια λαχτάρα για ηρεμία και φύση (ποιος να σου το έλεγε πριν λίγα χρόνια), καθώς και να αναζητάς ένα καταφύγιο, όπου μπορείς να συνδεθείς με το περιβάλλον και να αναζωογονήσεις το πνεύμα σου (ναι, έχεις).

Κι αν ήδη έχεις αρχίσει να ψάχνεις αυτό το καταφύγιο, μήπως η απάντηση βρίσκεται… στο σπίτι σου και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι σου; Ναι, με τις κατάλληλες αγορές, μπορείς να φτιάξεις τη δικιά σου urban oasis ή πιο σωστά, τον δικό σου Urban Kipos, τον οποίο θα τον φτιάξεις όπως εσύ θέλεις (ετοιμάσου να νιώσεις φουλ δημιουργικός), χωρίς να πάρεις τα βουνά.

Green is the new black

Δηλαδή, το πράσινο πάει με όλα. Σίγουρα με το μπαλκόνι σου, το οποίο δεν χρειάζεται να είναι 30 τετραγωνικά για να το μετατρέψεις στον κήπο που θα ήθελες να έχεις. Μπορείς, όμως, να το κάνεις το απόλυτο the place to be για σένα, τους φίλους, την κοπέλα, την οικογένειά σου, οποιονδήποτε.

Μάλιστα, αν είσαι αρχάριος στη διακόσμηση, μπορείς να ξεκινήσεις βάζοντας στο τραπέζι -ή το περβάζι του παραθύρου, αν υπάρχει χώρος- κάκτους. Ήλιο θέλουν και δεν θέλουν πολύ νερό, εδώ ζουν στην έρημο, πόσο λάθος μπορεί να πάει; Και αλόη, η οποία επίσης θέλει ήλιο και αραιό πότισμα, ακόμα και το καλοκαίρι. Μήπως θέλεις να μοιάζει το μπαλκόνι περισσότερο με αυλή; Τότε μπορείς να πάρεις λεμονιά και δεντρολίβανο, τα αξιοποιείς και όταν μαγειρεύεις, μιας και το φρέσκο, το κανονικό λεμόνι δεν συγκρίνεται με το συμπυκνωμένο χυμό του εμπορίου, τι να λέμε τώρα. Και μιας και έρχεται καλοκαίρι, και όπως λέει και το τραγούδι, «Κι η νύχτα μυρίζει γιασεμί», θα πεις «ναι» και στο γιασεμί ή ό,τι σου κάνει κλικ. Γιατί η Praktiker Hellas έχει πολλές επιλογές σε φυτά εξωτερικού χώρου για να σε καλύψει.

 

1 κάθετα

Οκ, αυτό μοιάζει με σταυρόλεξο. Η αλήθεια είναι ότι εννοούμε ότι ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις τον δικό σου κάθετο κήπο. Μπορείς, για παράδειγμα, να διακοσμήσεις τον τοίχο σου με μια Nattera πέργκολα με φύλλωμα ιτιάς, η οποία όχι μόνο δίνει την αίσθηση του φυσικού φύλλου αλλά προσδίδει και χρώμα στο μπαλκόνι σου. Εναλλακτικά, επίλεξε μια Nattera περίφραξη γύρω από τα κάγκελα για να μην σε βλέπουν κιόλας τα -ενίοτε αδιάκριτα- μάτια των γειτόνων. Στη θέση σου, θα επενδύαμε σε κάποιο πλέγμα, αντί πέργκολας, για να «ζωντανέψεις» τον τοίχο σου στερεώνοντας σε αυτό γλάστρες (με λουλούδια, όχι σκέτες). Γενικά, όρεξη να έχεις να ψάξεις στην κατηγορία Vertical Kipos της Praktiker Hellas και… κατάλαβες.

Πού είναι τα veggies;

Αν μικρός ήθελες να γίνεις κηπουρός (γιατί όχι;) τώρα είναι η ευκαιρία σου να κάνεις πραγματικότητα το παιδικό σου όνειρο. Μπορείς να πάρεις έναν λαχανόκηπο από ξύλο για να καλλιεργείς, σε ιδανικές συνθήκες, φυτά, θάμνους και βότανα. Άρα, θα χρειαστείς και σπόρους πιπερίτσας και απαραιτήτως ποτιστήρι. Και κάπως έτσι, ο Veggie Kipos των ονείρων σου θα έρθει φέτος στο μπαλκόνι σου.

 

Πόσο smart είναι ο κήπος σου;

Επειδή είσαι δικός μας, ξέρουμε ότι (και) η δικιά σου όαση είναι Smart Kipos, ή, αλλιώς, ένα μέρος με προβολείς εξωτερικού χώρου για να φωτίσεις το μπαλκόνι σου, εκτός αν σου αρέσουν τα σκοτάδια οπότε πάμε πάσο. Και αν θες να φέρεις την προσωπική σου όαση και στο εσωτερικό του διαμερίσματος, μπορείς να πάρεις ένα Smart Garden 9, έναν mini κήπο εσωτερικού χώρου, τον οποίο μπορείς να τον βάλεις όπου θέλεις, φυσικά μαζί με σπόρους italian herb mix.

Κάτι (σου) κάνει κλικ

Ας πούμε τώρα, ότι έχεις πάρει ό,τι χρειάζεσαι για να γίνει το μπαλκόνι your own personal urban oasis. Δεν ήρθε η ώρα να βγάλεις μια φωτογραφία να τη βλέπεις και να χαίρεσαι; Και να είσαι και εσύ μέσα σε αυτή φυσικά, έχοντας πάρει κάποια πιο «περίεργη πόζα» όπως παίρνουν τα μοντέλα στα photoshootings;

Σου έχουμε ευχάριστα! H νέα καμπάνια της Praktiker Hellas, η οποία βρίσκεται ήδη στον αέρα, έχει εμπνευστεί από τον κόσμο της μόδας και του styling, και σε προ(σ)καλεί «να πάρεις πόζα Kipos» την ώρα που ποτίζεις τον λαχανόκηπό σου, ας πούμε. Μάλιστα, η διαφήμιση υπάρχει και σε έκδοση με ακουστική περιγραφή, για να είναι προσβάσιμη και από άτομα με προβλήματα όρασης, στο πλαίσιο της εταιρείας για ένα Σπίτι Ανοιχτό για όλους.

 

 

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, που λες, η τρίτη συνεχής διοργάνωση των Urban Kipos Awards της Praktiker Hellas είναι εδώ -και καθιερώνεται πλέον ως θεσμός. Φέτος, έχεις την ευκαιρία να διαλέξεις ένα (ή περισσότερα) από τα fun και creative challenges -στυλάτα φυτά, κομψό BBQ και μοδάτα αξεσουάρ (κήπου)- της εταιρείας, να πάρεις όποια πόζα θέλεις και να διεκδικήσεις δώρα και αναγνώριση από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Ταυτόχρονα, το κοινό θα ψηφίσει τις αγαπημένες του φωτογραφίες μέσα στο site και θα δώσει και αυτό το δικό του βραβείο, που δεν είναι άλλο παρά προϊόντα κήπου για να ξεκινήσεις την αναδιαμόρφωση της δικής σου πράσινης όασης! Ο διαγωνισμός έχε ξεκινήσει και προλαβαίνεις ως τις 15/6 να δηλώσεις συμμετοχή!

Untitledpraktiker8

Η άνοιξη του 2024, λοιπόν, θα γίνει η εποχή που θα δημιουργήσεις τον απόλυτο Urban Kipos, το μέρος που δεν θα θέλεις να αποχωριστείς γιατί σε εκφράζει και φυσικά, διότι έβαλες τόσο μεράκι για να το φτιάξεις. Για να γίνει πραγματικότητα, αρκεί να πας σε κάποιο από τα 17 καταστήματα της Praktiker Hellas, το «Νo1» ελληνικό δίκτυο home improvement & DIY και one-stop-shop για κάθε ανάγκη σπιτιού και κήπου σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να κάνεις τις απαραίτητες προμήθειες. Ξέρουμε πού θα σε βρούμε, λοιπόν. Οκ, αυτό ακούστηκε λίγο απειλητικό χωρίς να είναι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved