Πώς θα καθαρίσεις αποτελεσματικά τα καλά σου πουκάμισα

Αν δεν θες να μπλέξεις τα καθαριστήρια, κοίτα να χρησιμοποιήσεις σωστά το πλυντήριο.

Το πλύσιμο και το λεγόμενο pressing για το στέγνωμα,  είναι ο «κανονικός» τρόπος για να καθαρίσεις τα πουκάμισα όταν τα πηγαίνετε στα καθαριστήρια - και συνήθως είναι η πρώτη επιλογή όλων. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να κάνουν μόνο πλύσιμο πίεση και αν τους ζητάτε ρητά να στεγνώσουν. Αυτή μέθοδος καθαρισμού είναι σχετικά προσιτή, εύκολη και κρατά τα πουκάμισα υπέροχα. Τι κάνουν ουσιαστικά;

Πλένουν το πουκάμισό σας σε ένα κανονικό πλυντήριο ρούχων χρησιμοποιώντας νερό και απορρυπαντικό. Αφαιρούν το μεγαλύτερο μέρος του νερού από το πουκάμισο με τον κύκλο στυψίματος στο πλυντήριο. Τραβούν το βρεγμένο πουκάμισο σε μια βιομηχανική πρέσα πουκάμισου που κλείνει πάνω από το πουκάμισο και ταυτόχρονα σιδερώνει το ρούχο ενώ αφαιρεί όλη την υγρασία. Παρότι το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, ο μόνος λόγος για να τους πας το πουκάμισο, είναι ότι χρησιμοποιούν πολύ πιο δυνατά καθαριστικά.

 

 

Αν αποφασίσεις να κάνεις τη δουλειά στο σπίτι, πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

-Ξεκίνα προετοιμάζοντας το πουκάμισο. Ξεκουμπώστε όλα τα κουμπιά, συμπεριλαμβανομένων των κουμπιών της περιχειρίδας και των κουμπιών του γιακά.

-Αντιμετώπισε τυχόν λεκέδες βάζοντας προσεκτικά λίγο απορρυπαντικό ή κάποιο άλλο καθαριστικό στικ που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

-Ρύθμισε σωστά το πλυντήριό σου: Για να ελαχιστοποιήσεις τη φθορά σε ένα λεπτό ή ελαφρύ πουκάμισο, θέλεις λιγότερο στίψιμο από ότι κάνει ο κανονικός κύκλος στίψης. Τα λευκά και τα ανοιχτά χρώματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ζεστό νερό, ενώ τα σκουρόχρωμα πουκάμισα που δεν θέλεις να ξεθωριάσουν πρέπει να τα πλένεις με κρύο νερό.

-Να χρησιμοποιήσεις απορρυπαντικό υψηλής ποιότητας, κατάλληλο για το χρώμα του πουκάμισου και αφού τα πλύνεις, άσε τον κύκλο στυψίματος να τραβήξει το μεγαλύτερο μέρος του νερού από το ρούχο.

menshorts3

-Τα πουκάμισα θα είναι σφιχτά τσαλακωμένα στο πλυντήριο ρούχων, οπότε φρόντισε να ακολουθήσεις τις οδηγίες που έχει το κάθε πουκάμισο ανάλογα με το ύφασμα.  Όταν κρεμάς τα πουκάμισα σε μια κοφτερή κρεμάστρα ή με σφιχτά μανταλάκια, αυτό μπορεί να παραμορφώσει το ύφασμα ή να αφήσει σημάδι στο πουκάμισο οπότε προσοχή. Τέλος στο σιδέρωμα,  δεν χρειάζεται να περιμένεις να στεγνώσουν τελείως τα πουκάμισα για να ξεκινήσετε αυτό το βήμα, αλλά σίγουρα πρέπει να έχουν ελάχιστο βαθμό υγρασίας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved