Τα μεζεδοπωλεία με το Αιγάλεω είναι σαν να λέμε ταυτόσημοι όροι με τον πεζόδρομο να αποτελεί σημείο αναφοράς. Όμως, επειδή αυτό είναι γνωστό, η αλήθεια είναι ότι όταν έμαθα για το «Μεζέ Μεζέ» που ναι μεν είναι κεντρικά στο Αιγάλεω, αλλά «στέκει» μόνο του με τη δική του προσωπικότητα, με έκανε να θέλω να το επισκεφτώ και να δοκιμάσω πιάτα που ναι μεν είναι στη φιλοσοφία μεζεδοπωλείου, αλλά παράλληλα διαφέρουν.
Πέντε μπαρ για να βγεις σήμερα στα Πετράλωνα
Κάπως έτσι την Παρασκευή το βράδυ, πήγαμε στο «Μεζέ Μεζέ» όπου μόλις μπαίνεις στο μαγαζί αντιλαμβάνεσαι την καλή φιλοξενία και την αισθητική του μέρους που «κουβαλά» τη δική του ιστορία, καθώς παλαιότερα είχε υπάρξει προσφυγικό σπίτι. Επίσης, έχει και υπέροχη αυλή ιδανική για τις καλοκαιρινές ημέρες. Η μουσική είναι έντεχνη και το περιβάλλον γεμάτο θετική ενέργεια και άρα όλα κατάλληλα για να ξεκινήσει το φαγητό μας.
Στο γεύμα μας συναντήσαμε και τον ιδιοκτήτη και σεφ του μαγαζιού Σπύρο Γεωργίου, όπου με τον αδελφό του Μιχάλη Γεωργίου διατηρούν το μεζεδοπωλείο εδώ και είκοσι τρία χρόνια και όπως μου είπε ένα από εκείνα που αγαπάει να κάνει για τη δουλειά του είναι να έχει άμεση επαφή με τους επισκέπτες και να ξέρει ότι φεύγουν χαρούμενοι από το μαγαζί. Εξάλλου, μιλάμε για οικογενειακή επιχείρηση και το μόνο σίγουρο είναι ότι το μεράκι τους φαίνεται στο φαγητό.
Ζυμαρικά με τρούφα, πανσέτα BBQ, ταλιάτα στο μαντέμι και ταλαγάνι
Ένα από εκείνα που μου έκαναν θετική εντύπωση στον κατάλογο του μαγαζιού ήταν ότι «ξέφευγε» από τις επιλογές ενός τυπικού μεζεδοπωλείου, ανοίγοντας τους «ορίζοντες» και σε άλλες γεύσεις προσφέροντας έναν πλούσιο κατάλογο που ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι επιλογές ήταν αρκετές και στα κρασιά υπήρχε τόσο χύμα επιλογή, όσο και ετικέτες.
Και τώρα είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για φαγητό.
Δοκιμάσαμε τη σαλάτα του Μεζέ Μεζέ, η οποία είναι πολύ πλούσια με το βαλσάμικο να δένει τέλεια με τα υλικά. Ιδανική επιλογή, αν είστε μεγάλη παρέα. Ένα από τα διαφορετικά πιάτα που δοκιμάσαμε για ύφος μεζοδοπωλείου είναι τα ζυμαρικά με τρούφα, strascinati με μανιτάρια, grana Padano και κρέμα τρούφας είχαν ωραία λιπαρότητα και πραγματικά ήταν απολαυστικά.
Στα ορεκτικά δοκιμάσαμε το νόστιμο ταλαγάνι με εξαιρετικό chutney ντομάτας και πιτάκια, ένας ωραίος μεζές, τόσο με την αφράτη πίτα του, όσο και τη γλυκόξινη σάλτσα του που «έδενε» τέλεια. Τυροκαυτερή χειροποίητη με φέτα σε απόλυτη ισορροπία. Ήταν καυτερή όσο έπρεπε για να συνοδεύσει το υπόλοιπο γεύμα.
Ακόμη, δοκιμάσαμε πανσέτα BBQ στη σχάρα με sauce bbq και σουσάμι είναι αυτό που λέμε «λουκούμι», ένα πιάτο που αξίζει να το βάλεις στη μέση. Καλοψημένο κρέας, και ωραίο μαρινάρισμα.
6 μέρη για να βρεις τα πιο νόστιμα σάντουιτς στην Αθήνα
Φυσικά, το μοσχάρι με νιόκι, κοκκινιστό με νιόκι και κρέμα παρμεζάνας, μάς εντυπωσίασε και η αλήθεια είναι ότι το καλοψημένο μοσχάρι με το νιόκι και μας άρεσε πολύ. Και φυσικά η ταλιάτα στο μαντέμι, δηλαδή μοσχαρίσια ταλιάτα ψημένη στο μαντέμι με φρέσκο βούτυρο, αν αγαπάς το κρέας εδώ είναι το πιάτο σου, καλομαγειρεμένο με το φρέσκο βούτυρο να «σκάει» στο στόμα. Τέλος, το γεύμα μας έκλεισε με panacotta με καραμελα.
Εάν ψάχνεις ένα κλασικό μεζεδοπωλείο με πιο μοντέρνους όρους και νόστιμο φαγητό είσαι στο κατάλληλο σημείο.
info
Γρηγορίου Κυδωνιών 10, Αιγάλεω, τηλ. 210 5908829