Η συμβουλή του Μαρκ Κιούμπαν για την επιτυχία είναι θησαυρός

Αν δεν ξέρει ο ιδιοκτήτης των Mavericks, τότε ποιος;

Ξέρουμε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και ισχύει, δεν είναι το παν τα χρήματα. Αδιαμφισβήτητα όμως είναι το μέσο για να έχεις πολλές χαρούμενες στιγμές. Σε όλους μας αρέσει να βγαίνουμε και να πηγαίνουμε σε ωραία μέρη για φαγητό, διαμονή αλλά και να κάνουμε ταξίδια. Κάπως έτσι οραματιζόμενοι ένα «χρυσό» μέλλον πέσαμε στα λόγια του Μαρκ Κιούμπαν, ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς (ομάδα του ΝΒΑ) επιχειρηματία, δισεκατομμυριούχο και μεγάλο πρωταγωνιστή του Αμερικάνικου Dragon’s Den (Shark Tank).

O Walter White έχει μερικές βασικές συμβουλές για την καριέρα σου

Να σου πούμε λίγα λόγια για τον Μαρκ: Ίδρυσε την Broadcast.com το 1995 και τέσσερα χρόνια αργότερα την πούλησε στη Yahoo αντί 5,7 δισ. δολαρίων, είναι ένας άλλος γκουρού της τεχνολογίας και των επενδύσεων. Η προσωπική περιουσία του ανέρχεται στα 5,1 δισ. δολαρίων, έχει αγοράσει την ομάδα του NBA Dallas Mavericks και έχει επενδύσει σε δεκάδες startups.

 

 

Η συμβουλή του για να βγάλεις λεφτά


Όπως λέει ο ίδιος αυτό που είναι σημαντικό να κάνει κάποιος για την απόκτηση χρημάτων είναι να δοκιμάσει πολλά πράγματα μέχρι να καταλάβει πού είναι καλός. Και μετά, να δουλέψει και να τελειοποιηθεί σε αυτό. «Όταν βρεις κάτι στο οποίο είσαι καλός, ακολούθησέ το. Απλά κάνε ό,τι μπορείς για να γίνεις άψογος σε αυτό και τότε μπορείς πραγματικά να βγάλεις χρήματα», έχει πει ο Κιούμπαν. «Έτσι βγαίνουν τα χρήματα».

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι για όποιον έχει οικονομικές δυσκολίες αυτή η συμβουλή θα τον βοηθήσει πολύ: «Εάν δεν έχεις μία, τώρα είναι η ώρα να προσπαθήσεις. Γιατί τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Το πολύ-πολύ, να παραμείνεις άφραγκος. Αλλά εάν συνεχίσεις να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα, τότε μπορούν να συμβούν εκπληκτικά πράγματα», λέει ο Κιούμπαν.

6 tips για να μανατζάρεις καλύτερα τα οικονομικά σου

Η διαδικασία είναι επίπονη

Μην ζούμε σε ουτοπίες, ξέρουμε ότι τίποτα δεν έρχεται στο πιάτο, αλλά αντιθέτως τα πράγματα θέλουν χρόνο. Σύμφωνα με τον Κιούμπαν: «Πιστεύω ότι πολλοί τα παρατάνε γιατί είναι δύσκολο να βρεις κάτι το οποίο αγαπάς να κάνεις και στο οποίο να είσαι καλός. Η ζωή θέλει δουλειά και θέλει να μαθαίνεις. Εάν ήταν εύκολο, θα το έκαναν όλοι». Εξάλλου και ο ίδιος αυτό έχει κάνει στη ζωή του, από επισκευές σε τηλεοράσεις μέχρι μαθήματα σε κολλέγιο. Κάπως έτσι ξεκίνησε να διαβάζει εγχειρίδια υπολογιστών για να μάθει την τεχνολογία. Όταν ίδρυσε τη δική του εταιρεία λογισμικού, την MicroSolutions, συνέχισε να μαθαίνει. «Πραγματικά έκανα προσπάθεια και εξελίχθηκε σε κάτι μεγάλο», έχει πει. Και κρίνοντας από τα αποτελέσματα, τα κατάφερε. 

Μήπως ήρθε η στιγμή για να ξεκινήσεις τους πειραματισμούς στα οικονομικά;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved