Πώς να σε σέβονται χωρίς να το επιβάλλεις

Είναι η στάση που έχεις απέναντι στα πράγματα που σε καθορίζει. 

Ο σεβασμός εμπνέεται, δεν επιβάλλεται και αυτό είναι το «μυστικό» σε κάθε περίσταση, από το εργασιακό σου περιβάλλον μέχρι και την προσωπική σου ζωή και δεν εννοούμε μόνο την ερωτική. Σε ένα πρώτο επίπεδο εννοούμε πως η υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου lifestyle μπορεί να προκαλέσει τον σεβασμό των άλλων. Εξάλλου, είμαστε οι πράξεις μας και όχι τα λόγια μας, άρα οι ενέργειες μας προπορεύονται των όσων λέμε. Δεν χρειάζεται πίεση, δεν χρειάζεται επιβολή, δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη ενέργεια από το να είσαι ο εαυτός σου και να μπορείς να λειτουργήσεις αυθεντικά. 

 

Τι δεν πρέπει να κάνει ποτέ ένας άντρας που έχει την σωστή αυτοπεποίθηση

1. Βελτίωσε τον εαυτό σου

Όλοι μας στοχεύουμε στο να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και αυτός πρέπει να είναι ένας βασικός στόχος στη ζωή κάθε ανθρώπου. Σε αυτό δεν χρειάζεται να σκεφτείς περίπλοκα πράγματα. Μπορεί να είναι απλές ενέργειες, όπως το γυμναστήριο ή να ξεκινήσεις μία δεξιότητα ή ένα νέο χόμπι. Κάνε κάτι που θα σε βοηθήσει να πας ένα βήμα παραπέρα.

2. Eye contact

Η στάση του σώματος και κυρίως το βλέμμα υποδηλώνουν πολλά πράγματα. Αρχικά, το να μπορείς να κοιτάξεις κάποιον στα μάτι χωρίς να χαμηλώνεις το βλέμμα, είναι δείγμα αυτοπεποίθησης. Συνεπώς, κοίτα στα μάτια τον συνομιλητή σου και προσπάθησε να μείνεις σταθερός σε αυτό.

3. Έλεγχος συναισθημάτων

Το να ελέγχεις τα συναισθήματά σου είναι από τα βασικά που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος. Το θέμα δεν είναι να τα «καταπίνεις», αλλά να μπορείς να τα ελέγχεις και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είσαι σταθερός στις συμπεριφορές σου χωρίς να έχεις ακραίες συναισθηματικά εξάρσεις.

4. Στο ύψος σου

Λοιπόν, είναι πολλές οι φορές που έχουμε έρθει σε επαφή με κάποιον που δεν ταιριάζει καθόλου στον τρόπο σκέψη μας ή με κάποιον που προσπαθεί να μας μειώσει. Είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις, όμως αυτό σημαίνει πως έχεις τον έλεγχο στα πράγματα. Προσπάθησε να μην απαντάς στις «κακίες» που ακούς.

10 συμβουλές επιτυχίας από 10 άνδρες που την έχουν κατακτήσει

5. Όρια

Ναι, πρέπει να κόβεις όσους ανθρώπους δεν σε σέβονται και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις στην άκρη όλους όσους δεν νιώθεις καλά μαζί τους, καθώς σου μεταφέρουν αρνητική ενέργεια. Βάλε τα όριά σου και κάνε και τους άλλους να βλέπουν τα όριά σου χωρίς να ανέχεσαι οποιαδήποτε συμπεριφορά.

6. Ανοιχτόμυαλος

Είναι σημαντικό να έχεις ανοιχτούς ορίζοντες και να μπορείς να δέχεσαι νέες καταστάσεις και πληροφορίες. Μην μένεις προσκολλημένος στα ίδια και στα ίδια. Να δέχεσαι και τη διαφορετική ματιά στα πράγματα, αυτό σημαίνει εξέλιξη.


7. Να λες την άποψή σου

Μη διστάσεις να λες τη γνώση σου με αυτοπεποίθηση. Να λες αυτό που σκέφτεσαι και την γνώμη σου χωρίς δεύτερες σκέψεις. Είναι σημαντικό να μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου μπροστά και να μπορείς έχεις τη δική σου ματιά σου απέναντι στα πράγματα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved