Εμείς το ξέρουμε ότι την αξίζεις, το θέμα είναι να το μάθουν και αυτοί που πρέπει να το ξέρουν για να στη δώσουν.
Θεωρούμε δεδομένο ότι την αξίζεις αλλιώς δεν θα έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις αυτό το άρθρο. Φυσικά σε περίπτωση που έχεις αμφιβολίες για τον εαυτό σου, οφείλεις να τις έχεις ξεδιαλύνει πριν χτυπήσεις την πόρτα της προαγωγής. Εκεί μέσα μπαίνεις για να πουλήσεις τον εαυτό σου και αν δεν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στο προϊόν που πουλάς, η πώληση δεν πρόκειται να πάει και πολύ καλά.
PHOTO GALLERY
Photo 1/6
Κάνε το δικό σου scouting πρώτα και μάθε ποιος πήρε προαγωγή πρόσφατα για να δεις τι ακριβώς εκτιμά και ψάχνει η εταιρία.
Photo 2/6
Λίγο πριν ζητήσεις προαγωγή, ανέβασε τους ρυθμούς σε αυτά που θεωρούν σημαντικά οι από πάνω σου. Ακόμα κι αν δεν είναι σημαντικά για σένα, είναι αυτά πάνω στα οποία θα αξιολογηθείς σε πρώτη φάση.
Photo 3/6
Διαφήμισε τα επιτεύγματά σου στον άμεσα ενδιαφερόμενο προϊστάμενο. Δεν χρειάζεται να κομπάζεις μπροστά στους συναδέλφους, αλλά αρκεί να ενημερώνεις αυτόν που πρέπει να ξέρει.
Photo 4/6
Μέτρα τις ανάγκες της εταιρίας και μην ζητάς παράλογα πράγματα. Αν δεν σε καλύπτει η εταιρία με αυτά που προσφέρει δεν υπάρχει λόγος προστριβής που θα δυσχαιράνει στο άμεσο μέλλον τις εργασιακές συνθήκες. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές.
Photo 5/6
Λίγο πριν την προαγωγή είναι η στιγμή να δείξεις τις ηγετικές σου ικανότητες. Ανέλαβε πρωτοβουλίες, εντόπισε προβλήματα και πρότεινε λύσεις, αυτό είναι το βιογραφικό σου για εκείνη τη στιγμή.
Photo 6/6
Ζήτα συμβουλές από συναδέλφους και προτάσεις. Ρώτα τους αν έχουν κάποιο παράπονο από σένα. Έτσι θα ξέρεις τι μπορείς να βελτιώσεις για να γίνεις καλύτερος υποψήφιος για προαγωγή.
Με αυτό το θέμα λυμένο, τώρα μπορείς να εστιάσεις στην «πώληση» του εαυτού σου. Έχει από μικρή ως καθόλου σημασία το πόσο καλός είσαι στη δουλειά σου αν δεν το κάνεις γνωστό. Η διαφήμιση των επιτευγμάτων σου είναι μια δύσκολη και λεπτή υπόθεση, αφού είναι πολύ εύκολο να μοιάζεις ένας φαφλατάς μπροστά στους συναδέλφους σου. Μαζί με τα επιτεύγματα και τους δικούς σου στόχους, θα πρέπει να σκεφτείς και τους στόχους της εταιρίας. Είναι πολύ πιθανό να αδυνατεί η εταιρία να καλύψει τις φιλοδοξίες σου και η προαγωγή να είναι αδύνατη για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με εσένα ή τον προϊστάμενό σου.
Με τις συμβουλές που θα δεις στις φωτογραφίες πιο πάνω θα χαράξεις μια πιο αποτελεσματική στρατηγική για να πάρεις την πολυπόθητη προαγωγή και την ακόμα πιο πολυπόθητη αύξηση. Μην ξεχάσεις να φορέσεις το καλύτερό σου χαμόγελο πριν χτυπήσεις την πόρτα.