Ποιος δεν έχει παίξει στη ζωή του έστω και μία φορά ρακέτες στην παραλία το καλοκαίρι; Είναι ένα έθιμο κάπως εκνευριστικό αλλά την ίδια στιγμή τρομερά εθιστικό αν το ξεκινήσεις με τους φίλους σου. Είναι ανδροπαρέες που πραγματικά έχουν μετατρέψει τη ρακέτα σε τέχνη και άλλοι που απλά την σιχαίνονται.
Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα πράγματα στη ζωή. Η γνήσιος Έλληνας παραλίας είναι μία μορφή αιώνια μέσα στα χρόνια. Περιδιαβαίνει στις παραλίες από μικρό παιδί και στο ένα χέρι κρατάει τη ρακέτα και στο άλλο τον φραπέ.
Σαν εικόνα δεν είναι ιδιαιτέρως ελκυστική βέβαια, πίσω όμως από τη ρακέτα κρύβεται μία παράξενη ιστορία, η ιστορία του τένις παραλίας. Στην ουσία είναι και η μητέρα του αθλήματος που όλοι σήμερα γνωρίζουμε σαν ρακέτες.
Οι ρακέτες είναι διάσημες όχι γιατί είναι κάτι το φοβερό αλλά για τον λόγο πως είναι κάτι πολύ διασκεδαστικό και την ίδια στιγμή εύκολο, μπορεί κανείς να παίξει και να μην ξέρει τη τύφλα του αλλά μπορεί να γίνει και φοβερά τεχνικός αν εξασκηθεί.
Το τένις παραλίας όμως έχει τη δική του ιστορία και συνήθως παίζεται με φιλέ στη μέση. Η μητέρα γη της ρακέτας φυσικά είναι η Ιταλία. Εκεί είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε αυτό το παραλιακό σπορ.
Η πρώτη φορά που παίχτηκε ρακέτα στην παραλία έγινε το 1978 από παίχτες του τένις. Συγκεκριμένα στην παραλιακή πόλη Ραβένα. Εκεί φυσικά το έπαιζαν με φιλέ στη μέση.
Πλέον οι ρακέτες είναι ένας πολύ καλός λόγος για να γυμναστείς στην παραλία μιας και η άμμος κάτω από τα πόδια σου προσφέρει κόντρα. Πλέον το παιχνίδι αυτό δεν είναι διάσημο μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Αμερική, Βραζιλία, Ισπανία, σε όλες τις καλές παραλίες του κόσμου θα δεις ανθρώπους να παίζουν ρακέτες, άλλοι πιο χαλαρά και άλλοι πιο επαγγελματικά.
Δες εδώ για να δεις πως παίζονται οι ρακέτες σε όλο τον κόσμο: