Ο δεκάλογος του καλού σχεσάκια

Δεν λέμε ότι πρέπει ντε καλά να γίνεις, αλλά αν αυτός είναι ο στόχος σου, θα τον πετύχεις με αυτόν τον τρόπο.

Το σεξ είναι το Α και το Ω σε μία σχέση, όμως ενδιάμεσα υπάρχουν κι άλλα «πίστες» που πρέπει να περάσεις για να κρατήσει σε διάρκεια μία σχέση. Σε ορισμένους μπορεί να φανεί Γολγοθάς, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι τα αγαθά κόποις κτώνται. Η σχέση είναι ένας μαραθώνιος αγώνας δρόμου, άρα χρειάζεται καλή προετοιμασία, αντοχή και στοχοπροσήλωση για πετύχεις τον στόχο.

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά η διστακτικότητα να της ζητήσεις να βγείτε ραντεβού δεν μπορεί μόνο να σκοτώσει μια σχέση πριν έστω καν υπάρξει σαν σενάριο στο πίσω μέρος του εγκεφάλου, αλλά και να ναρκοθετήσει την πορεία της σχέσης στο μέλλον. Η αναποφασιστικότητα, η αναβλητικότητα και η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν είναι σύμμαχοί σου στο στέριωμα μιας μακροχρόνιας σχέσης. Είναι αδυναμίες που πολύ σύντομα θα φανούν. 

Η ανθοδέσμη μπορεί να ακούγεται, και να είναι, cheesy τον 21ο αιώνα, όμως δεν πρέπει να τη διαγράψεις τελείως από τη λίστα των υποψήφιων δώρων σου. Καλό θα ήταν να το αποφύγεις σαν δώρο σε γιορτές τύπου Αγ. Βαλεντίνου και επετείους κλπ για να αποφύγεις τον χαρακτηρισμό του γραφικού. Σε μία άσχετη στιγμή που δεν είναι ανάγκη να γιορτάζετε κάτι είναι μία ωραία χειρονομία που δείχνει ότι τα αισθήματά σου γι’αυτήν είναι ακόμα αναλλοίωτα. Στα συν της ανθοδέσμης ότι σου λύνει τα χέρια σε κάποια στιγμή που θέλεις να της πάρεις δώρο αλλά δεν ξέρεις τι θα ήθελε ακριβώς ή αν το έχει ήδη ή σε ποιο χρώμα. Φρόντισε μόνο να μάθεις αν έχει καμία σχετική αλλεργία. 


Σχετικό με τα δώρα είναι και οι αφορμές γι’αυτά, ίσως σημαντικότερες κι από τα δώρα τα ίδια. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας (aka smartphone) μπορείς να έχεις έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για γιορτές, επετείους, γενέθλια χοροεσπερίδες κλπ. Τσέκαρε το ημερολόγιο στο κινητό βάλε να σε προειδοποιήσει μια-δυο μέρες νωρίτερα να προλάβεις να πάρεις και δώρο και μην ξεχάσεις να της ευχηθείς με το που ξυπνήσεις. Αν την ξυπνήσεις και με ευχές ακόμα καλύτερα.

Αν περιμένεις να σου μαγειρεύει κάθε μέρα καλύτερα να ξεκινήσεις ταχύρυθμα μαθήματα πριν σου δώσει το πιάτο στο χέρι. Δεν είναι ανάγκη να γραφτείς σε σχολή σεφ και να γεμίσεις tattoo, αρκεί να μάθεις να φτιάχνεις 5-6 βασικά πιάτα. Θα το εκτιμήσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις ακόμα κι αν οι πρώτες σου προσπάθειες έχουν μέτριο αποτέλεσμα. Η μαγειρική είναι σημάδι ότι είσαι αυτόνομος και ότι απολαμβάνεις να τη φροντίζεις. 

Όταν επιστρέφει από τη δουλειά και βλέπεις την κούραση στα μάτια της και στον αυχένα της, δείξε πρόθυμος να της προσφέρεις ένα μασάζ. Η ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ δεν περιορίζονται στην αποβολή του αισθήματος της κόπωσης. Η ευεξία που προσφέρει διώχνει τη συσσωρευμένη γκρίνια και το άγχος από το εργασιακό περιβάλλον και τα αποτρέπει από το να εισχωρήσουν το μενού της μεταξύ σας συζήτησης.
 


Το πρωινό στο κρεβάτι δεν έχει καμία σχέση με τη μαγειρική που αναφέραμε πιο πάνω. Είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία και ελάχιστη σχέση έχει με τη γαστρονομική σου δεινότητα. Δυο στυμμένα πορτοκάλια, ένα απλό τοστ κι ένα αυγό σε οποιαδήποτε μορφή αρκούν για να την κανακέψεις σε ένα ράθυμο Σαββατοκύριακο. Φέρνοντας την εμπειρία του ξενοδοχειακού τριήμερου στο κρεβάτι, βάζεις τα θεμέλια για ένα Σαββατοκύριακο αξιώσεων.

Αν μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις κατά την κινέζικη ρήση, τότε με τη γλώσσα του σώματος μπορείς να κάνεις μια ολόκληρη συζήτηση, ίσως και πιο ουσιαστική από ότι με τις λέξεις. Παρατήρησέ τη, μάθε από τις κινήσεις των χεριών, του κεφαλιού, από τις εκφράσεις του προσώπου της. Ακόμα και η στάση του σώματος είναι μερικές φορές ο τρόπος της να σου πει υποσυνείδητα ή συνειδητά χωρίς να έχει βρει το κουράγιο να στο πει κατάμουτρα, ότι κάτι δεν πάει καλά. Το διάστημα μεταξύ βουβαμάρας και φωνών είναι τόσο μικρό που μερικές φορές περνάει πάνω από το μεσοδιάστημα του ήπιο διαλόγου.

Ανοίγοντας τη συζήτηση δείχνεις ότι μπορείς και θέλεις να παίρνεις πρωτοβουλίες. Θέλεις να λύνεις τα όποια προβλήματα υπάρχουν, όχι να τα κρύβεις κάτω από το χαλί. Αν με το κρύψιμο των προβλημάτων και τη σιωπή νομίζεις ότι σώζεις και δίνεις παράταση σε μία σχέση πλανάσαι. Το μόνο που θα πετύχεις είναι μια μεγαλύτερη έκρηξη λίγο αργότερα με κίνδυνο μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Φυσικά και δεν είναι πανάκεια η συζήτηση, αν και πρέπει να την επιδιώκεις σε κάθε περίπτωση, και σε μία μακροχρόνια σχέση οι καυγάδες είναι αναπόφευκτοι. Το ζήτημα είναι πως θα είναι περιορισμένοι τόσο σε συχνότητα όσο και σε διάρκεια. Μάθε να δίνεις τόπο στην οργή και όχι λάδι στη φωτιά. Κάνε το πρώτο βήμα υποχώρησης πριν φτάσετε στο σημείο να πείτε ο ένας στον άλλο πράγματα που θα μετανιώσετε. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν ξεκίνησες εσύ τον καυγά ή δεν φταις εσύ, κάνε το βήμα για την εκτόνωση. Θα δεις ότι θα το εκτιμήσει και η ίδια αργότερα.

Στην περίπτωση ειδικά που έχεις την ευθύνη, ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις να ζητάς ειλικρινά συγγνώμη. Η αναγνώριση του σφάλματος δεν είναι σημάδι αδυναμίας αλλά γενναιότητας και ανδρισμού. Αποδεικνύεις στη σύντροφό σου ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί και ότι δεν είσαι κάποιος εγωκεντρικός αλαζόνας που επιδιώκει να τη βγάλει τρελή σε κάθε ευκαιρία.   



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved