Οι γυάλινες επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με διάφορα σκεύη ή εκτίθενται σε ήλιο και καιρικά φαινόμενα έχουν την τάση να θαμπώνουν, να χαράζονται ή ακόμα και να ραγίζουν. Σε περίπτωση που οι ρωγμές είναι μικρότερες από ένα εκατοστό δες μπορείς να τις «εξαφανίσεις» παρατείνοντας τον χρόνο ζωής τους και φρεσκάροντας την εμφάνισή τους. Για αρχή βεβαιώσου ότι η επιφάνεια προς επισκευή είναι απολύτως καθαρή από θραύσματα, σκόνη, νερά και λίπη. Ένα πανί με μικροΐνες ή ένα πανάκι καθαρισμού για γυαλιά είναι μια χαρά. Μόλις βεβαιωθείς ότι το τζάμι έχει καθαρίσει, καθάρισε και το πανί και στέγνωσέ το. Άπλωσε μια πολύ μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας. Είναι πολύ βασικό να είναι πολύ μικρή η ποσότητα της οδοντόκρεμας για καλύτερο αποτέλεσμα.
Ξεκίνα με ελάχιστη και ξαναβάλε αν δεις ότι τη «ρουφάει». Προτίμησε μια λευκή οδοντόκρεμα με σόδα και όχι αυτές που είναι σαν gel. Στη συνέχεια τρίψε με το πανί το επίμαχο σημείο με κυκλικές κινήσεις για ένα λεπτό περίπου. Ανάλογα με το βάθος και το μέγεθος των ρωγμών επανέλαβε μερικές ακόμα φορές μέχρι να μην είναι ορατές οι ατέλειες. Πλύνε καλά το πανί με το οποίο εφάρμοσες την οδοντόκρεμα, στέγνωσέ το και κάνε ένα τελευταίο σκούπισμα. Η γυάλινη επιφάνεια θα λάμπει σαν καινούργια.
Αντί για οδοντόκρεμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα αφού αυτό είναι δραστικό υλικό που λειτουργεί θαυματουργά για τις ρωγμές. Σε ένα μικρό μπωλ ή κούπα ανακάταψε ίσα μέρη σόδας και νερού μέχρι να φτιάξεις μια πάστα που να μοιάζει με οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια εφάρμοσέ τη με τον ίδιο τρόπο γράψαμε νωρίτερα για την οδοντόκρεμα. Εκτός από τραπέζια και άλλες γυάλινες οικιακές επιφάνειες, με το ίδιο κόλπο μπορείς να επαναφέρεις στην παλιά τους δόξα θαμπωμένα και κιτρινισμένα κρύσταλλα φώτων στο αυτοκίνητο ή ακόμα και τη ζελατίνα του κράνους της μοτοσικλέτας. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.