Το να διαφωνείς είναι εύκολο. Το να κερδίζεις μια διαφωνία, όχι και τόσο. Και οι διαφωνίες πια, ειδικά με στα social media, είναι πολλές. Οι περισσότεροι χρήστες, άλλωστε, σχολιάζουν την επικαιρότητα και οι πιθανότητες να βρεις δύο τύπους να τσακώνονται εξ αποστάσεως είναι μεγάλες. Ο ένας από τους δύο αυτούς τύπους μπορεί να είσαι και εσύ ο ίδιος.
Το πρώτο που έχεις να κάνεις αν θες να εμπλακείς σε έναν διαδικτυακό καβγά, είναι να το σκεφτείς καλά πριν πατήσεις το enter. Ποτέ μην διαφωνήσεις με κάποιον απλά για να διαφωνήσεις. Διάλεξε με προσοχή με ποιον θα καβγαδίσεις.Το δεύτερο και ίσως πιο σημαντικό, είναι να μην γίνεις συναισθηματικός. Αν απαντήσεις εν θερμώ, τότε το πιθανότερο είναι να χάσεις τη μάχη πριν αυτή ξεκινήσει. Πάρε το χρόνο και πέρνα από την απαραίτητη διαδικασία του φιλτραρίσματος την αρχική σου σκέψη.
Χρησιμοποίησε επιχειρήματα. Αν αυτά είναι ισχυρά, δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις χαμένος. Κάνε μεθοδικά την έρευνά σου και διατύπωσε με ορθό τρόπο και όσο πιο απλά γίνεται την άποψή σου. Εκτός από νικητής, θα αποκτήσεις και την εμπιστοσύνη όσων σε διάβασαν. Αυτό είναι ένα σημαντικό εφόδιο και για μια μελλοντική διαφωνία.
Κάνε ερωτήσεις. Το πρώτο που μαθαίνει ένας δημοσιογράφος είναι να κάνει τις εξής ερωτήσεις: τι, ποιος, που, πότε και γιατί. Σε καμία περίπτωση δεν σου ζήτησε κανείς να γίνεις δημοσιογράφος αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερες πληροφορίες.
Αυτά τα φαγητά θα σε κάνουν γνωστό στο Instagram
Δείξε αυτοπεποίθηση και απάντα κατηγορηματικά. Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό και σε αυτά που γράφεις γιατί με αυτόν τον τρόπο κάνεις τον άλλον να πιστέψει πως όντως έχεις δίκιο, ακόμα και αν δεν έχεις. Γιατί, στην τελική, θες να δείξεις σε όλους πως εσύ είσαι αυτός που έχει δίκιο.