6 μέρη για να βρεις τα πιο νόστιμα σάντουιτς στην Αθήνα

Λουκάνικα, κρέμα γραβιέρας και κεφτεδάκια σε σάντουιτς. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

 

Το σάντουιτς είναι ένας μαγικός συνδυασμός υλικών, που αναμειγνύονται όλα μαζί και δημιουργούν την τέλεια γεύση, κάποιες φορές. Σε αυτό θα σε βοηθήσουμε εμείς, να βρεις δηλαδή μερικά από τα πιο ωραία μέρη για να φας σούπερ απολαυστικά σάντουιτς. Εκείνα τα μαγαζιά,δηλαδή, που φτιάχνουν σάντουιτς σαν ένα είδος τέχνης και όχι στο πόδι. Σάντουιτς με όλα εκείνα τα υλικά που θα συνθέσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα για να απολαύσεις μόνος σου ή με παρέα. Εξάλλου, η ζωή πρέπει να έχει μικρές -και μεγάλες- δόσεις νοστιμιάς.


Bread B.C.

Βρίσκεται στο Χαλάνδρι και έχει γίνει ένα από τα σημεία αναφοράς για ψωμί στην πόλη. Στο Bread B.C. το ψωμί γεννιέται αποκλειστικά από φυσικό προζύμι ακολουθώντας μια διαδικασία αργής ωρίμανσης, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά ή ζάχαρη. Μόνο με νερό, αλεύρι υψηλής ποιότητας και αλάτι. Εδώ, όπως είναι αναμενόμενο θα βρεις νόστιμα σάντουιτς όπως με κοτόπουλο και πράσινο μήλο, δηλαδή, χειροποίητο προζυμένιο ψωμί με κοτόπουλο ψητό, πράσινο μήλο, μαγιονέζα, λάχανο τουρσί, καλαμπόκι και μυρωδικά. Επίσης, θα βρεις σάντουιτς με φέτες από το προζυμένιο μας ψωμί,sour cream, ρόκα, ντομάτα, 2 αυγά τηγανητά και παρμεζάνα.

 Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6851961

Space Ham

Εδώ βρίσκεται ο ναός των σάντουιτς, θα μπορέσεις να γευτείς ένα τρομερό αποτέλεσμα έχοντας μια αναβαθμισμένη εμπειρία στο είδος. Είναι διαστημικά σάντουιτς με αγνά υλικά υψηλής ποιότητας και θα βρεις ποικιλία. Ξεκινάμε από τα βασικά, όπως το italiano vero με σαλάμι spianata, λιαστή ντομάτα και κρέμα γραβιέρας. Και το red velvet με σαλάμι spianata, κρέμα πατάτας με τρούφα, κρέμα σπαράγγι, burrata, ντομάτα και baby ρόκα. Και τι θα έλεγες να δοκιμάσεις και ένα ακόμη με σπιτική γεύση όπως το space lamp με λουκάνικο πρόβειο, ξύγαλο, πάστα τρούφας και ντομάτα. Αξίζει να ζήσεις την εμπειρία του σάντουιτς.

Μιλτιάδου 22, Μοναστηράκι. τηλ. 210 3241333

Borghese

Σχετικά πρόσφατο hit της Αρχελάου που αναμφισβήτητα ξέρει από καλό σάντουιτς και εδώ σίγουρα εδώ θα δοκιμάσεις κάτι καλό. Θα βρεις πολλά και όλα είναι ένα προς ένα για να δοκιμάσεις κάτι εξαιρετικό. Σάντουιτς με λουκάνικο salsiccia, λιωμένο τυρί fontina, τρίχρωμες πιπεριές και καραμελωμένα κρεμμύδια. Μπορείς ακόμη να δοκιμάσεις, σάντουιτς με hummus, πιπεριές Φλωρίνης, ρόκα και σπασμένα φουντούκια. Τι θα έλεγες επίσης για ένα σάντουιτς με ομελέτα με chorizo, ρόκα, βουβαλίσια mozzarella και λάδι μυρωδικών, αλλά και ένα με σαλάμι Milano, τυρί κρέμα, ντομάτα, αγγούρι και ρόκα;

Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ. 210 7250511

Amandine's Bagels

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για γαλλικό αέρα στο Σύνταγμα και αυτό το κάνει ακόμη και πιο ενδιαφέρον. Τα bagels «παίζουν μπάλα» μόνα τους, όταν μιλάμε για σάντουιτς και όταν είναι καλοφτιαγμένα είναι σκέτη απόλαυση. Μπορείς να δοκιμάσεις το portofino με κρέμα τυρί, ντομάτα, μοτσαρέλα, σως pesto και ελαιόλαδο, το barcelona με κρέμα τυρί, μελιτζανοσαλάτα, chorizo και σως μουστάρδας με μέλι, αλλά και το vienne με παστράμι, τυρί, iceberg, αβοκάντο και σως της επιλογής σου. Εδώ θα βρεις και γλυκές εκδοχές, με κρέμα τυρί και μαρμελάδα, αλλά και με nutella και φυστικοβούτυρο.

Νίκης 13, Αθήνα, τηλ. 210 3239829

Sando

Eίναι ένα από τα ιαπωνικά μαγαζιά που έχουν ανθίσει, ένα από τα αγαπημένα μαγαζιά του κέντρου. Τα λεγόμενα sandos είναι τόσο απολαυστικά που θα ενθουσιαστείς. Εδώ θα μπορέσεις να βρεις pork tsukune & kimchi Sando με μπιφτέκι από (χοιρινό και μοσχαρίσιο) κιμά, ginger, κορεάτικο λάχανο kimchi και tonkatsu chutney με καπνιστό μπέικον. Ακόμη θα βρεις chicken katsu sando με στήθος κοτόπουλο τηγανητό με panko, κινέζικο λάχανο, tonkatsu chutney με καπνιστό μπέικον, χειροποίητη ιαπωνική μαγιονέζα και ιαπωνική μουστάρδα karashi. Τέλος, δοκίμασε τη γλυκιά εκδοχή του με φράουλες, ακτινίδιο & κρέμα mascarpone.

Πετράκη 7, Αθήνα, τηλ. 210 3226653

Πού θα βρεις λαχταριστά ιαπωνικά sandos στην Αθήνα



Photis Deli

Ένα μέρος με ξεχωριστά σάντουιτς αφού θα τα βρεις με ντόπια κρέατα και ελληνικά τυριά. Μιλάμε για σάντουιτς φρέσκα και ντελικάτα που δίνουν μια εναλλακτική πρόταση στα διαδεδομένα. Για παράδειγμα, μπορείς να δοκιμάσεις μπαγκέτα καλαμποκιού μοσχαρίσιο μπούτι και τσαλαφούτι, με ψητή πιπεριά Φλωρίνης και σπανάκι. Μπορείς να δοκιμάσεις και με μοσχαρίσιο παστράμι Μιράν, κρέμα γραβιέρας, ψητές ντομάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια. Τέλος, μπορείς να δοκιμάσεις brioche μοσχαρίσια κεφτεδάκια και μοτσαρέλα φρέσκια, δηλαδή με σπιτικά κεφτεδάκια Photis από μόσχους ελευθέρας βοσκής, ρόκα και σάλτσα ντομάτας.

Πραξιτέλους 20, Αθήνα, τηλ. 210 3221638

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved