Thessaloniki Beer Festival χωρίς La Trappe και Weihenstephan, δεν γίνεται

Μπύρα. Μία λέξη με πέντε γράμματα που σε γεμίζει διαρκώς… παγωμένα συναισθήματα.  Μία εμπειρία που δεν έχει εποχή, γιατί είναι μοναδική, διαχρονική και άκρως απολαυστική. ‘Έχει συνδεθεί με τη χαλάρωση και το διάλειμμα από οτιδήποτε σε κουράζει. ‘Έχει καθιερωθεί παγκοσμίως η έκφραση «Πάμε για μπύρα» και σου βγαίνει αβίαστα κάθε φορά που ψάχνεις διαφυγή από τη ρουτίνα σου. Είναι οι μπυροκαταστάσεις σου, αυτές που γεμίζουν τη ζωή σου με χαρά, νερό, βύνη, λυκίσκο και μαγιά.

Αν, λοιπόν, θέλεις τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού να δημιουργήσεις ακόμα μία αξέχαστη μπυροκατάσταση, η συνταγή είναι απλή: Κλείνεις εισιτήριο για Θεσσαλονίκη από 29 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου, παίρνεις τα φιλαράκια σου και ετοιμάζεσαι να νιώσεις τα πιο παγωμένα συναισθήματα με… La Trappe και Weihenstephan μπύρες στο Thessaloniki Beer Festival. Τι λες;

Μια μπύρα και ένα… θαύμα

Μια στιγμή, λοιπόν, αρκεί να βρεθείς στο Thessaloniki Beer Festival και asap θα κάνεις στην… άκρη τις σκέψεις σου. Αν τώρα ψάχνεις το πώς, η απάντηση βρίσκεται στο… ποτήρι σου και στο σιταρένιο «θαύμα» που περιέχει. Ναι, καλά κατάλαβες, μιλάμε για την αυθεντική μπύρα La Trappe, η οποία στηρίζεται στους ανθρώπους της, τη φύση και το περιβάλλον και φυσικά θα τη βρεις στο φεστιβάλ.

birra6

Από το ζυθοποιείο Koningshoeven -με το λογότυπο «Authentic Trappist Product»- η μπύρα La Trappe «έρχεται» να δώσει αυθεντική γεύση στις στιγμές σου, με ιστορία που μετράει περίπου 140 χρόνια. Παράγεται αποκλειστικά μέσα στα τείχη του μοναστηριού, υπό την επίβλεψη των Trappist μοναχών, οι οποίοι χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά, λυκίσκο, κριθάρι, μαγιά και νερό από δική του πηγή για την παρασκευή της. Κάπως έτσι, με κάθε γουλιά που θα πιείς, μπορείς να καταλάβεις την αληθινή παράδοση μίας Trappist μπύρας.

Γι’ αυτό, «άδραξε» την ευκαιρία και τρέξε στο Thessaloniki Beer Festival. Εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις δύο La Trappe μπύρες που θα δώσουν «γεύση» στις στιγμές σου. Από τη μία, η σκούρα καφέ και φρουτώδη La Trappe Dubbel, με τον πλούσιο αφρό, συνδυάζει άρωμα βανίλιας, καραμέλας και ψημένης σοκολάτας ενώ αφήνει μία επίγευση μελιού και χουρμάδων που θα σε κάνει να θέλεις και άλλο.

birra5

Από την άλλη, η La Trappe Quadrupel με τη ζεστή και έντονη γεύση της πρόκειται να σε βάλει απευθείας στο mood του φεστιβάλ. Και αυτό, γιατί οι νότες τριφυλλιού και ξηρών καρπών, ισορροπημένες τέλεια με γλυκά αρώματα βανίλιας, σταφυλιών και μπανάνας κάνουν την κεχριμπαρένια μπύρα την πιο ισχυρή και επιβλητική από όλες τις La Trappe Trappist μπύρες.

birra4

Ένα ταξίδι χιλιάδων ετών στην ιστορία της ζυθοποιίας

Οι επιλογές που θα έχεις στο Thessaloniki Beer Festival για να γεμίζεις το ποτήρι σου είναι πράγματι πολλές. Ωστόσο, αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ακόμα μία -ή δύο, αυτή θα ήταν σίγουρα η Weihenstephan. Βλέπεις, με την πρώτη γουλιά μπορείς να ξεκινήσεις το «ταξίδι» σου στον χρόνο και να «προσγειωθείς» κάπου στο 1040. Τότε, δηλαδή, που ιδρύθηκε η μπύρα που τώρα απολαμβάνεις και γρήγορα κατέκτησε μία θέση στην καρδιά των Ευρωπαίων.

birra3

Συγκεκριμένα, το κτίριο Weihenstephan χτίστηκε το 725 μ.Χ. ως μοναστήρι από τον φράγκο επίσκοπο, Άγιο Κορμπινιανό και δώδεκα οπαδούς του. Σκοπός τους ήταν να παρασκευάζουν μπύρα μέσα στο μοναστήρι για να προσφέρουν στους επισκέπτες και να κρατούν σε εγρήγορση τους μοναχούς σε περίοδο νηστείας. Και αυτό, γιατί δεδομένου ότι η μπύρα περιείχε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το σκέτο νερό, θεωρήθηκε το τέλειο υποκατάστατο γεύματος για τους μοναχούς. Δεκαετίες μετά, οι μοναχοί άρχισαν να καλλιεργούν τον δικό τους λυκίσκο και το μοναστήρι εξελίχθηκε σε κέντρο εξαιρετικής ζυθοποιίας, γνωστό για τις τεχνικές και την ποιότητά του, μέχρι το 1803 που η ζυθοποιία έγινε κρατική.

birra2

Οπότε και εσύ, στο φετινό Φεστιβάλ Μπύρας στη Θεσσαλονίκη, μπορείς να γνωρίσεις την ιστορία της Weihenstephan με δύο τρόπους: Δοκιμάζοντας είτε την μπύρα σιταριού Vitus με αρώματα αποξηραμένων βερίκοκων και εσπεριδοειδών είτε τη Hefeweissbier με τα συναρπαστικά αρώματα γαρύφαλλου και ντελικάτης μπανάνας, που αναδύονται μέσα από τις λεπτές φυσαλίδες της.

birra1

Μην το σκέφτεσαι άλλο, κλείσε το πρώτο εισιτήριο για Θεσσαλονίκη γιατί στο Thessaloniki Beer Festival πρόκειται να ζήσεις το πιο… γευστικό πάρτι της ζωής σου. Αν αναρωτιέσαι πώς, δες απλά τις επιλογές που έχεις για το ποτήρι σου. Cheers με La Trappe και Weihenstephan, λοιπόν!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved