Η «Τζατζικοκίνηση» έμαθε τον κόσμο να τρώει πεντανόστιμο σουβλάκι

Από το 1979 παραμένει το αγαπημένο σποτ στην Ελληνορώσων, γνωστό μέχρι την άλλη άκρη της Αττικής.

Η Ελληνορώσων είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις διασημότερες περιοχές στην Αθήνα. Κρατάει μέχρι σήμερα αυτόν τον χαρακτήρα της «γειτονιάς», με μία μοναδική ταυτότητα και ειλικρίνεια. Και αν είναι γνωστή στο κοινό της για τα χωμένα της μαγαζάκια μέσα στα στενά, υπάρχει και ένα ακόμη που η φήμη του επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από την Ελληνορώσων. Σε όλη την Αθήνα για την ακρίβεια. Και αυτό δεν είναι άλλο από το θρυλικό ψητοπωλείο Τζατζικοκίνηση, που κρατάει από το 1979.

tzatzikokinisi3

Ο κύριος Γιώργος που έχει το μαγαζί ασχολήθηκε στο παρελθόν με τα αυτοκίνητα, αλλά το ψήσιμο ήταν κάτι που πάντα το είχε στο αίμα του. Και φαίνεται άλλωστε μιας και από το καλαμάκι και το σουβλάκι μέχρι το μπριζολάκι και το θρυλικό του μπιφτέκι, έχουν κρατήσει την αναλλοίωτη γεύση και την ποιότητα από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα.

giorgos

tzatzikokinisi1

Έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες από το μαγαζί, με highlight την οικογένεια Βαρδινογιάννη μιας και ο κύριος Γιώργος είναι φανατικός Παναθηναϊκός. Ωστόσο λόγω της ευγενικής του φυσιογνωμίας και του χαρακτήρα του -και προφανώς για το ψήσιμό του- είναι ο λόγος που δέχεται κόσμο από όλες τις περιοχές ανεξαιρέτως ομάδας. Η Τζατζικοκίνηση είναι φημισμένη για τα ζουμερά καλαμάκια, τις μεγάλες μερίδες στα μπριζολάκια και φυσικά στο τυλιχτό που παραμένει φουλ παραδοσιακό με την κατάλληλη ποσότητα τζατζικιού – και πώς θα μπορούσαμε χωρίς αυτό άλλωστε;

11001809 337906923064875 3855728508992197561 n

tzatzikokinisi2

 

Παραμένει αγαπημένο σποτ για μικρούς και μεγάλους, κρατάει την σημαία των παραδοσιακών σουβλατζίδικων και των ψητοπωλείων που πρέπει να παραμείνουν στις καρδιές μας.

Τι περιμένεις για να το δοκιμάσεις;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved