6 μαγαζιά για να βρεις βελούδινο παγωτό μηχανής

Από το Χαλάνδρι μέχρι και τον Άλιμο, ένα (άντε τρία) παγωτά δρόμος.

 

Φέρνουν μαζί τους κάτι το νοσταλγικό, κάτι από τα παιδικά μας χρόνια και έτσι μόνο η όψη τους αρκεί για να μας προκαλέσουν χαρά. Είναι συνυφασμένα με τα ωραιότερα χρόνια της ζωής μας και για αυτό υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Όσα gelato και να υπάρχουν, το παγωτό μηχανής έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα ωραιότερα σημεία στην Αθήνα που μπορείς να γευτείς εξαιρετικό παγωτό μηχανής. Ξεκινάμε από τα βόρεια και καταλήγουμε στα νότια.

Σε τι διαφέρει το gelato από το παγωτό;

Solo Gelato

Το Solo Gelato έχει βρεθεί στην 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012. Αξίζει να κάνεις εδώ μία στάση για να απολαύσεις ποιοτικό παγωτό μηχανής. Φημίζεται για το ποιοτικό παγωτό μηχανής που διαθέτει.

Ανδρέα Παπανδρέου 44 , Χαλάνδρι, τηλ. 210 6813622

 

 

Διακοπές

Στον Άλιμο θα βρεις βελούδινο παγωτό μηχανής που έχει γίνει σημείο αναφοράς στην πρωτεύουσα. Σε περίπτωση που πηγαίνεις προς τα νότια, είναι καλός προορισμός. Έχει και ανάμεικτο παγωτό για εσένα που δεν ξέρεις τι να αποφασίσεις.

Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος, τηλ. 210 9901910

 

 

Τζίφρης

Βρισκόμαστε στο Παγκράτι όπου εδώ θα βρεις παγωτό μηχανής με το κιλό. Να πάρεις και για το σπίτι, δηλαδή εάν θέλεις. Να το πας και σε επίσκεψη. Ο Τζίφρης έχει πολύ καλές πρώτες ύλες και άρα θα γευτείς και σούπερ παγωτό.

 Υμηττού 60, Παγκράτι, τηλ. 210 7231625

Οκτώ παγωτά που φώναζαν «καλοκαίρι» στα παιδικά μας χρόνια

Κρίνος

Στην Ομόνοια θα βρεις τον Κρίνο, όπου θα αγοράσεις και βελούδινο παγωτό μηχανής. Είναι από τα μαγαζιά σημεία αναφοράς του κέντρου και φημίζεται και για τους λουκουμάδες του.

 Αιόλου 87, Ομόνοια, τηλ. 210 3216852

 

 

Dickie Dee

Το μικρό μαγαζί του κέντρου προσφέρει τρομερό παγωτό μηχανής που φτιάχνεται με φρέσκο γάλα και έχει διάφορες γεύσεις: από αλμυρή καραμέλα μέχρι σιτσιλιάνικο φιστίκι.

Βουλής 23, Σύνταγμα, τηλ. 210 3238277

 

 

Kayak

Μπορείς να βρεις βελούδινο παγωτό μηχανής, βανίλια, σοκολάτα ή ανάμεικτο, σερβιρισμένο σε χωνάκι ή και μόνο του. Στο κατάστημα στη Γλυφάδα σίγουρα θα βρεις το πιο soft παγωτό μηχανής.

Λεωφ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 24-26, Γλυφάδα, τηλ. 210 8949130

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved