Παρότι η Γλυφάδα έχει μαγαζιά για όλες τις τσέπες και όλα τα γούστα, υπάρχουν λίγα μαγαζιά που θα επιμεληθούν σωστά το θέμα «κρέας». Γιατί αν το έχεις ψάξει λίγο παραπάνω και δεν βολεύεσαι με ημίμετρα, σημαίνει πως έχεις αρχίσει και δίνεις στη λεπτομέρεια. Που σημαίνει: καλή ποιότητα στο κρέας, διαλεχτές πρώτες ύλες, σωστό ψήσιμο. Και δεν τα καταφέρνουν όλοι καλά. Αλλά αυτό δεν ισχύει για τον πιο αγαπημένο «Μπάρμπα» της Γλυφάδας.
Το Barbas Meating Room είναι ένα μέρος που δημιουργήθηκε για κρεατοφάγους, αλλά για όσους σέβονται τον εαυτό τους με τις επιλογές. Είναι το μαγαζί που σέβεται τον πελάτη, όχι μόνο επειδή ξεχωρίζει στη γεύση, αλλά επειδή έχει μάθει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Συνταγές που εστιάζουν μεν στην παράδοση, αλλά δημιουργημένες με την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να παραδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη γεύση και πόσο μάλιστα όταν όλο το σκηνικό έχει στηθεί από την ομάδα του Bella Vespa, με τον chef Βαγγέλη Λεούση να επιμελείται τον κατάλογο. Όλα αυτά σε ένα μίνιμαλ χώρο, που δίνει περισσότερο έμφαση στην άνεση και την χαλαρή ατμόσφαιρα, παρά στο αυστηρό στυλ που συνηθίζουν να έχουν -χωρίς επιτυχία- αρκετά κρεατοφαγεία στην περιοχή.
Με τι έχεις να κάνεις; Με το κρέας στα καλύτερα του. Και όχι μόνο. Γιατί, ας πούμε, όσο και αν θες να φας την χοιρινή μπριζόλα, δεν πρέπει να παραλείψεις το τυλιχτό. Ή τον καγιανά με το σουτζούκι. Με την ίδια λαχτάρα καλείσαι να αντιμετωπίσεις στα ίσια το κεμπάπ, τα μπιφτέκια μοσχαρίσια, το διαλεχτό μοσχαρίσιο συκώτι αλλά και την ποικιλία κρεατικών που συστήνεται για παρέες που δεν κατεβάζουν εύκολα κάτω τα πιρούνια. Από τα επιπλέον πιάτα που δεν πρέπει να παραλείψουν και δεν πρέπει να αφήσεις ανεκμετάλλευτα για τον ουρανίσκο, είναι τα τραγανά πιτάκια με μετσοβόνε και παστουρμά, αλλά και το hotdog που πρέπει να το δεις περισσότερο ως «διάλλειμα» για να αφήσεις την κρεατική πανδαισία να συνεχίσει στο τραπέζι.
Το Barbas Meating Room είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι, επειδή συνάμα, είναι και αυτό που χρειάζεται το κρέας. Αν λοιπόν είναι να την κάνεις δουλειά, καν’ τη σωστά. Να έχεις να λες πως «έχω Barba στη Γλύφάδα» και να το εννοείς.
Barbas, The Meating Room: Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940808