Η νοσταλγία επιστρέφει με το remastered Luigi’s Mansion 2 HD

Η Nintendo βρήκε ξανά τον δρόμο προς την νοσταλγική πλευρά μας.

Έχεις μια πολύ δύσκολη αποστολή, πέρα από κάθε λογική, αλλά να μας πεις ποια λογική όταν μιλάμε για videogaming; Στο θέμα μας πάλι, η αποστολή αυτή είναι να λειτουργήσεις σαν αυθεντικός Ghostbuster, να κυνηγήσεις, να «φωτίσεις» και τελικώς να αιχμαλωτίσεις τα φαντάσματα που έχουν στοιχειώσει το Mansion στην Evershade Valley. Πώς; Βοηθώντας τον τρελο- Professor E. Gadd να συλλέξει τα κομμάτια του διαλυμένου Dark Moon.

Υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα. Ο χαρακτήρας σου δεν είναι ατρόμητος, αλλά κατά κύριο λόγο φοβιτσιάρης. Και κάπως έτσι, στον χειρισμό σου έχεις τον μονίμως «ερωτευμένο» με το τρέμουλο, Luigi. Τι να κάνουμε όμως, έχει και η τρομάρα τα θετικά της. Αρκεί να μπεις στον «κόσμο» του Luigis Mansion 2 HD -ενός ακόμη remastered version σε τίτλο της Nintendo, το οποίο μεταπηδάει από το Nintendo 3DS στο Nintendo Switch- και θα το διαπιστώσεις!

 

 luigi1

 

Ατμόσφαιρα με χιούμορ που σε κερδίζει

Όπως γράψαμε παραπάνω, στο Luigis Mansion 2 HD, έχουμε σε πρώτο πλάνο τον Luigi, ο οποίος τοποθετείται σε μια έπαυλη γεμάτη φαντάσματα και αποστολή του είναι να τα αιχμαλωτίσει με όπλο τον φακό του αλλά και της ηλεκτρικής σκούπας που ρουφάει πνεύματα. Σε μια πρώτη ανάγνωση ακούγεται σαν ένα παιχνίδι-θρίλερ, στα όρια του horror, ωστόσο, αυτό το τρέμουλο του «πρωταγωνιστή» το αποβάλλεις μόλις αντικρίσεις το άκρως χιουμοριστικό τοπίο του videogame.

Κάθε σκηνικό διαθέτει τη δική του designάτη «πινελιά», με ωραία ανάλαφρη αισθητική και ποικιλία χρωμάτων. Σε συνηθισμένο πλαίσιο δηλαδή, όπως κάθε videogame της κατηγορίας Super Mario που διαθέτει καιρικές συνθήκες, από καλοκαίρι μέχρι και χιόνια, ενώ το γεγονός ότι οι χώροι (δωμάτια) δεν είναι τόσο μεγάλοι, επιτρέπουν στον παίκτη να αντιμετωπίζει ποικιλία κρυφών αλληλεπιδράσεων και μυστικών.

 

luigi2

 

Και multiplayer

Η ατμόσφαιρα σε κερδίζει και το χιουμοριστικό πλαίσιο στο οποίο είναι χτισμένο το design, σου ανεβάζει τη διάθεση προκειμένου να εξερευνήσεις το Mansion από το κατεστραμμένο Dark Moon, βιώνοντας μια μοναδική περιπέτεια με αστεία σκηνικά, εκπλήξεις και πολύ γέλιο.

Είτε είσαι μόνος, είτε μαζί με φίλους, το συνεργατικό multiplayer mode (ScareScraper, που επιτρέπει μέχρι και τέσσερις ταυτόχρονους χρωματιστούς Luigi να μπουν στο παιχνίδι) δίνει στο Luigi’s Mansion ακόμα πιο σκανδαλιάρικη διάθεση από πριν.

Και για εσένα που αναρωτιέσαι τι θα κάνετε εκεί, μάθε πως θα πρέπει να καθαρίσετε δωμάτια από φαντάσματα ή να ξεμπερδέψετε γρήγορα από τα σκυλάκια που βρίσκονται στα δωμάτια, αλλά το αληθινό challenge είναι το πώς θα πετύχετε τη συνεργασία. Διότι χωρίς αυτήν, δύσκολα θα εκπληρώσετε κάποιο από τα tasks εντός του απαιτούμενου χρόνου. Με λίγα λόγια, θα πέσει πολύ, εγγυημένο γέλιο.

 

 

 

Το Luigis Mansion 2 HD είναι μία ακόμα ευχάριστη remastered «πινελιά» της Nintendo, στην προσπάθειά της να μας θυμίσει την αθώα πλευρά μας, μέσω ενός αγαπημένου videogame σε πιο σύγχρονα πλαίσια. Μια έκδοση μέσω της οποίας οι παλιότεροι θα θυμηθούν, ενώ οι «καινούργιοι» θα απολαύσουν αρκετές ώρες χαλαρής διασκέδασης μπροστά στο Nintendo Switch, εκεί όπου μπορούν να παίξουν όλα τα παιχνίδια του Mario και των φίλων του.

Είτε είναι μόνοι, είτε με παρέα.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved