Είναι η πιο τίμια λύση για το εργένικο σπίτι. Το τέλειο πιάτο γιαν να φας με τους φίλους ή το κορίτσι. Η καρμπονάρα είναι εύκολη, νόστιμη και, κυρίως, γρήγορη. Με την παρακάτω συνταγή απλά θα την απογειώσεις.
Υλικά (για 6 άτομα)
750γρ. σπαγγέτι Νο6
250γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
350γρ. κρέμα γάλακτος
6 κρόκους αβγού
3 σκελίδες σκόρδο
70ml λευκό κρασί
140γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπάς τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα.
2. Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτεις το σκόρδο και το μπέικον. Τα αφήνεις μέχρι να σοταριστούν ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνεις με το κρασί και το αφήνεις πάνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
3. Βράζεις την pasta σε 1 λίτρο νερό με 20γρ. αλάτι για 8 λεπτά και στραγγίζεις.
4. Βάζεις την pasta στο τηγάνι με το μπέικον και το σκόρδο και ανακατεύεις. Προσθέτεις το μείγμα κρέμας γάλακτος και αβγών, το βγάζεις από την φωτιά και ανακατεύεις πάλι.