Καλώς ή κακώς, στην Ελλάδα είναι λίγα τα μαγαζιά που εκτιμούν την καλή χοιρινή κοιλιά. Ξεροψημένη όπως πρέπει με σωστό ψήσιμο, ώστε να μην γίνει «λάστιχο» και να μαριναριστεί σωστά.
Στο εξωτερικό το ξέρουν όμως και αυτός είναι και ο λόγος που το πιάτο εμφανίζεται τόσο πολύ στις συνταγές τους.
Πάρε για παράδειγμα το Sauced Up, ένα από τα κορυφαία εστιατόρια στην Καλιφόρνια, που σιγομαγειρεύει για 24 ώρες το χοιρινό του μέχρι να αποκτήσει την ζουμερή γεύση με την κορυφαία του κρούστα και να πέσει πάνω σε ένα βουνό από πατάτες. Με καραμελωμένα κρεμμύδια, σπιτική gravy, φρέσκο κρεμμυδάκι και ποσέ αβγό, ολοκληρώνεται το μοναδικό αυτό πιάτο.
Το λιγουρεύτηκες;