Έφτασε η ώρα να μυηθείς στην κουζίνα της Άπω Ανατολής. Μη φρικάρεις, δεν θα φτιάξεις τίποτα περίεργα πιάτα, θα σε πάω σε ασφαλή μονοπάτια.
Στο αντίστοιχο... μακαρονάκι τους ας πούμε. Για δες.
Υλικά (για 6 άτομα)
600 γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
330 γρ. noodles (που έχεις μουλιάσει για 5 λεπτά σε ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών)
1 αβγό
1 κ.σ. light soy sauce
½ κ/γ/ ζάχαρη
1 κ.σ. fish sauce
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Τριμμένο πιπέρι
Φρέσκο κόλιανδρο
Μαρούλι για γαρνίρισμα
1 κ.σ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζεις το σκόρδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
2. Βάζεις το κοτόπουλο και το σοτάρεις μέχρι το κρέας του να γίνει λευκό. Σπας μέσα το αβγό και ανακατεύεις αμέσως.
3. Προσθέτεις τα noodles και όλα τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα, ανακατεύοντάς τα αμέσως μόλις τα βάλεις και προσέχεις να μην κολλήσουν στο τηγάνι.
4. Βάζεις το μείγμα σε μια πιατέλα που έχεις καλύψει με μαρουλόφυλλα και γαρνίρεις με κόλιανδρο.