ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη
150 γρ.αλεύρι γοχ.
70 γρ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια
1 κσ.ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:
1 αυγό
60 γρ. ζεστό νερό
2 κσ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
30 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
¼ κγ. βανίλια εκχύλισμα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Εκτέλεση για τη ζύμη: Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε το αλεύρι, την άχνη και το βούτυρο. Τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνει μια ζύμη. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας μας και την πλάθουμε για λίγο μέχρι να ενωθεί.
3. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
4. Εκτέλεση για τη γέμιση: Σε ένα δοσομετρικό δοχείο βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Διάβασε ολόκληρη την συνταγή στο σάιτ του σεφ Γιώργου Τσούλη.