Ένα κοτόπουλο είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο στο τραπέζι μας κι ακόμη περισσότερο στο στομάχι μας.
Δεν είναι ανάγκη όμως να το φτιάχνουμε πάντοτε όπως συνήθιζε να το σερβίρει η μητέρα μας. Καιρός να βάλουμε μία έξτρα πινελιά και να το ανεβάσουμε επίπεδο.
Υλικά (για 20 κομμάτια)
450 γρ. κοτόπουλο
12 λεπτές φέτες προσούτο
20 ολόκληρα φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 κ.γλ. worcestershire σος
½ φλ/ ελαιόλαδο
½ φλ/ χυμός λεμόνι
½ κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ. γλ. αλάτι
Για το ντιπ
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο καθαρισμένα
2 κ.σ. χυμός lime
2 κ. γλ. έτοιμη σος horsedarish
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
1. Κόψε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
2. Σε ένα μπολ αναμειγνύεις το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη worcestershire σος, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτεις το κοτόπουλο και το μαρινάρεις στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες.
3. Βγάζεις το κοτόπουλο από τη μαρινάτα και με ελάχιστο λάδι, το ψήνεις μέχρι μόλις να ασπρίσει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Το αφήνεις στην άκρη.
4. Προθερμαίνεις το γκριλ στους 200-220 βαθμούς.
5. Τοποθετείς μια φέτα προσούτο σε μια επιφάνεια και την κόβεις στη μέση και διαγώνια, έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο κομμάτια μήκους περίπουβ 12 εκ.
6. Βάζεις ένα φύλλο βασιλικού πάνω σε κάθε κομμάτι προσούτο και μετά μια λωρίδα κοτόπουλου.
7. Τυλίγεις το προσούτο και το βασιλικό γύρω από το κοτόπουλο έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό ρολό. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες κοτόπουλου.