Να η ευκαιρία για να γίνεις ο γκουρού των αβγών. Σου παρουσιάζουμε την ινδική έκδοση της ομελέτας, που θα κόλαζε μέχρι και ασκητή στο Νέο Δελχί. Καλό ψήσιμο.
Υλικά (για 4 άτομα)
6 αβγά
100γρ. τυρί light σε μικρά κυβάκια
¾ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¾ φλ. τομάτα ψιλοκομμένη
2 κ.γλ. πράσινες πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
¼ φλ. κολίανδρο ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. φυτικό λάδι
¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το αλάτι, το πιπέρι και 2 κ.σ. νερό.
2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνεις 1 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνεις το ένα τέταρτο από το μείγμα των αβγών. Προσθέτεις από πάνω το ένα τέταρτο από το κρεμμύδι, την τομάτα, τις πιπεριές και το κολίανδρο.
3. Προσθέτεις τα κυβάκια με το τυρί.
4.Ψήνεις την ομελέτα χωρίς να την ανακατέψεις για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μπορείς να ανασηκώνεις τις άκρες της με μία σπάτουλα. Την διπλώνεις στη μέση και την ψήνεις για περίπου μισό λεπτό.
5. Την βάζεις σε μία πιατέλα και την διατηρείς ζεστή. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες τρεις ομελέτες, προσθέτοντας αρκετό λάδι κάθε φορά για να μην κολλήσουν.