Σήμερα ψήνεις μπουρεκάκια με τυρί

Αυτήν την Κυριακή δεν θα τραβηχτείς μέχρι το φούρνο για τυρόπιτα.

Ωραίο και εύκολο να βάλεις φύλλο για τυρόπιτα. Αλλά γιατί να μπεις σε αυτήν την διαδικασία όταν μπορείς να φτιάξεις κάτι πιο ωραίο και λαχταριστό;

Ετοίμασε, λοιπόν, φύλλο αλλά να ξέρεις πως δεν ακολουθήσεις την πεπατημένη. Καμία κλασική τυρόπιτα. Πάμε για μπουρεκάκια.

Υλικά (για 30 μπουρεκάκια)

4 φύλλα yufka ή φύλλο βυζαντινό
4 αβγά
450 γρ. φέτα
1 μεγάλο ματσάκι φρέσκια μέντα μαϊντανό και άνηθο, ψιλοκομμένα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

mpoyreakia

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ρίχνεις μέσα τη φέτα, τα αβγά και τα μυρωδικά και τα λιώνεις με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν αλοιφή.
2. Απλώνεις τα φύλλα yufka σε επίπεδη επιφάνεια, τα διπλώνεις στη μέση και τυλίγεις το καθένα σε ένα μακρύ και χαλαρό πούρο.
3. Κόβεις διαγώνια το πούρο ανά διαστήματα 8 περίπου εκ. και στη συνέχεια ξετυλίγεις ένα-ένα τα κομματάκια για να τα γεμίσεις..
4. Σε κάθε λωρίδα βάζεις λίγο μείγμα στη μία άκρη και ξεδιπλώνεις τις γωνίες πάνω από το μείγμα. Τύλιξε σφιχτά.
5. Καθώς πλησιάζεις προς το τέλος βουτάς την άκρη του φύλλου σε κρύο νερό και συνεχίζεις να τυλίγεις. Με αυτό τον τρόπο το πούρο δεν θα ξετυλιχτεί. Όση ώρα δουλεύεις, διατηρείς την υγρασία των φύλλων κάτω από ένα υγρό ύφασμα.
6. Ζεσταίνεις αρκετό ηλιέλαιο σε ένα ρηχό τηγάνι και τηγανίζεις τα μπουρεκάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα τα σερβίρεις ζεστά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved