Καρυδόπιτα με παγωτό

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα και με λίγο σιρόπι το... απογειώνεις!

Μπορεί να οδεύουμε σιγά σιγά προς τα Χριστούγεννα αλλά μην κοροϊδευόμαστε: αν ανοίξεις τα μισά ψυγεία στα ελληνικά νοικοκυριά όλο και κάποιο παγωτό θα βρεις μέσα. 

Κρίμα δεν είναι να πάει άκλαυτο; Σου έχουμε, λοιπόν, μια συνταγή που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνει τη διαφορά. 

 

Υλικά

2 ½ αλεύρι
½ κακάο
6 αβγά
2 κ.γλ. baking powder
1 φλ. Βούτηρο
1 φλ. Ζάχαρη
¾ φλ. Γάλα
1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
Φλούδα λεμονιού

BaconPecanPie1

Εκτέλεση

1. Χτύπα τα ασπράδια των αβγών για να κάνεις μαρέγκα.

2. Ανάμειξε καλά και τα υπόλοιπα υλικά, πρόσθεσε τα χτυπημένα ασπράδια και χτύπα τα πολύ καλά όλα μαζί.

3. Τα βάζεις σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήνεις σε μέτριο φούρνο περίπου για 40 λεπτά.

4. Βγάζεις το γλυκό από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει.

Για το σιρόπι

1. Αναμειγνύεις τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνεις να βράσει.

2. Περιχύνεις το γλυκό με το σιρόπι, το συνοδεύεις με μπάλες παγωτού (κατά προτίμηση βανίλια) και σερβίρεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved