Ένα κοτόπουλο πάντοτε είναι λαχταριστό. Το θέμα είναι όταν το φέρνεις στο τραπέζι σου να μην το αφήνεις «ορφανό» αλλά να του δίνεις κάθε φορά και μια νότα διαφορετικότητας.
Να, σαν κι αυτήν που ακολουθεί.
Υλικά (για έξι άτομα)
8 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε χοντρούς κύβους
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 ½ κ.γ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα ή 1 κ.σ. ξερή
2 σκελίδες σκόρδου
Για τη σος γιαουρτιού:
1 κύπελλο Silouet 0% ΦΑΓΕ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ζάχαρη
Φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζεις σε μεγάλο ρηχό ταψί χυμό από λεμόνι, ελαιόλαδο, τη μέντα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
2. Προσθέτεις τα κομμάτια κοτόπουλο, έτσι ώστε να καλύπτονται από το μείγμα λεμονιού και τα αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου 2 ώρες ή στο ψυγείο για 8 ώρες.
3. Αν χρησιμοποιήσεις ξύλινα σουβλιά, τα μουσκεύεις σε νερό για 30 λεπτά.
4. Περνάς τα κομμάτια κοτόπουλο στα σουβλιά και τα ψήνεις πάνω σε προθερμασμένη ψησταριά ή σε μπάρμπεκιου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
5. Βάλε τα υλικά για τη σος γιαουρτιού σε ένα μπολ και ανακάτεψε.
6. Σερβίρεις συνοδεύοντας με τη σος.