H Αθήνα καμαρώνει δύο μπαρ της ανάμεσα στα 50 κορυφαία του κόσμου

Συνολικά, έχουμε 5 από τα 100 κορυφαία μπαρ παγκοσμίως για το 2024.

Δεν είναι και λίγο να βρίσκεσαι στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, συνιστά αναγνώριση στην παγκόσμια bartending σκηνή. Έτσι, λοιπόν, όπως και κάθε χρόνο ο σημαντικός μπαρ θεσμός του «The World's 50 Best Bars 2024» ανακοίνωσε τη δεύτερη λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, όπου διακρίθηκαν δύο ακόμη ελληνικά μπαρ και άρα πλέον έχουμε πέντε από τα καλύτερα του κόσμου στην Αθήνα.

 

 

 

Τα δύο ελληνικά μπαρ που βρίσκονται στα καλύτερα του κόσμου

Το Line Athens στα Πετράλωνα βρέθηκε στην έκτη θέση,  ενώ το Baba Au Rum βρέθηκε στη δέκατη έβδομη θέση.

Το Βaba Au Rum φιγουράρει τα τελευταία χρόνια στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου και το Line από τότε που εμφανίστηκε στη bar σκηνή έχει γίνει σημείο αναφοράς για τη φιλοσοφία του, αλλά και τον χώρο που στεγάζεται καθώς υπήρξε πρώην γκαλερί τέχνης. Aνάμεσα στα άλλα, η περιγραφή των βραβείων «50 Best» αναφέρει για το Line: «Εδώ, δεν αναμιγνύουν μόνο και σερβίρουν ποτά. Θα βρεις -μεταξύ άλλων-κρασί φράουλας, μια ζύμωση από κίτρινο και λευκό ροδάκινο και ένα βερμούτ χειμωνιάτικου πεπονιού».

 

 

Τα πέντε αθηναϊκά μπαρ στα 100 καλύτερα του κόσμου

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί και η δεύτερη λίστα των «The World’s 50 Best Bars 2024», με τις θέσεις 51-100 των καλύτερων μπαρ του κόσμου. Σε αυτή τη λίστα θα βρεις «The Bar in Front of the Bar» στη 51η θέση το «The Clumsies» που μετά από πολυετή συνεχή παρουσία στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου βρέθηκε φέτος στη 60η θέση και το «Barro Negro» στη 68η θέση.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ: 3 μπαρ της Αθήνας στα 100 καλύτερα του κόσμου

Το καλύτερο μέρος του κόσμου για ποτό βρίσκεται στο Μεξικό

Και πρόκειται για το Handshake Speakeasy και όπως αναφέρεται -ανάμεσα στα άλλα- στην περιγραφή:
«Με την πρώτη ματιά, η λίστα των ποτών φαίνεται μινιμαλιστική, αλλά δεδομένου ότι ο head bartender Eric Van Beek χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές στην προετοιμασία, κάθε ποτό είναι πιο περίπλοκο από ό,τι φαίνεται στο μάτι. Υπάρχει ένα εργαστήριο με την Yiyi Aparicio στο τιμόνι, κρυμμένο στην καρδιά του μπαρ όπου η ομάδα πειραματίζεται καθημερινά».

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved