Salonica Bar Show & Salonica Bar Week: Η αρχή δυο δυναμικών θεσμών

Τα φετινά, «παρθενικά» Salonica Bar Show και Salonica Bar Week ήταν εντυπωσιακά. Και αυτό δεν αποτελεί μια υπερφίαλη, «εύκολη» δήλωση αλλά μια, τηρουμένων αναλογιών, ψύχραιμη διαπίστωση, όχι των διοργανωτών αλλά συμμετεχόντων, εκθετών και επισκεπτών.

Όλα ξεκίνησαν με το Opening Party του Salonica Bar Week, το μεγαλύτερο cocktail party που έχει στηθεί ποτέ στην πόλη, με περισσότερους από 2400 επισκέπτες. Εγκαινίασε με τον πιο «εκρηκτικό» και fun τρόπο το ανεπανάληπτο πενθήμερο του Salonica Bar Week, στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στους χώρους της Helexpo και συγκεκριμένα του τόξου ΧΑΝΘ, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, τα 40 διαφορετικά pop-up cocktail bars, «ένωσαν δυνάμεις» με την NON Aesthetics και τους DJs  Athineo, Κική Μποτονάκη και Ison, στήνοντας ένα από τα πιο φαντασμαγορικά party της χρονιάς. Χορός, fun διάθεση και fine drinking ποτά ήταν η ιδανική «εισαγωγή», για τα δύο σημαντικά γεγονότα που ακολουθούσαν τις επόμενες ημέρες: το Salonica Bar Week και το Salonica Bar Show.

 

 thesi

 

Την επόμενη ακριβώς μέρα, στον ίδιο χώρο με το party, το Salonica Bar Show 2024, το κορυφαίο event για τους επαγγελματίες του bartending και της Spirits industry άνοιξε τις πόρτες του, για 1η φορά, στη Θεσσαλονίκη.

 εκθεσιακός χώρος του τόξου ΧΑΝΘ στη Helexpo γέμισε επαγγελματίες - και όχι μόνο - της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Β. Ελλάδας και των Βαλκανίων.

Από νωρίς το μεσημέρι, μέχρι το βράδυ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή, να μάθουν και να αναπτύξουν σχέσεις και επαφές με μερικούς από τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου αλλά και brands, παγκοσμίως.

Όπως και το αντίστοιχο της Αθήνας, έτσι και το Salonica Bar Show κατάφερε να συγκεντρώσει την ελίτ του εγχώριου αλλά και διεθνούς bar industry στην Θεσσαλονίκη, για σεμινάρια, εκπαιδευτικές ομιλίες και παρουσιάσεις από διεθνείς/τοπικούς ειδικούς, καθώς και εκθέσεις με καινοτόμα προϊόντα, νέα concepts και τεχνικές.

Έτσι, έβαλε τα θεμέλια για την ουσιαστική φιλοδοξία των διοργανωτών: την δημιουργία ενός, ακόμα, πόλου έλξης για το παγκόσμιο bartending στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας παράλληλα τον παλμό της πόλης και το υψηλό επίπεδο της bar σκηνής της.

Μια ημέρα γεμάτη εμπειρίες, νέα προϊόντα, παρουσιάσεις, 14 σεμινάρια από καθιερωμένους Έλληνες και ξένους experts του Spirits industry, ατελείωτα cocktails, ποτά και προϊόντα στα περίπτερα των 38 εκθετών μας, ασταμάτητο networking μεταξύ των 1400+ επαγγελματιών επισκεπτών.

Δεν είναι τυχαίο το ότι έχει συγκεντρώσει τις «διαδρομές» τόσων σπουδαίων επαγγελματιών, οι οποίοι μέσα από αυτή την «συνάντηση» αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες προκαλώντας, ουσιαστικά, αυτό που πρεσβεύει το slogan του Salonica Bar Show: την «Ανάδευση» (Stirring) του Μέλλοντος των Bars.

Όμως, από το προηγούμενο ήδη βράδυ, στις 29/9, είχε ξεκινήσει το Salonica Bar Week, μια εβδομάδα partying και fine drinking που δεν είχε ξαναζήσει η Θεσσαλονίκη.

 

 theso

 

Οι 6 ημέρες, μέχρι τις 4/10, αποτέλεσαν ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του ποτού και του ποιοτικού nightlife, δίνοντας το έναυσμα για τον επαναπροσδιορισμό της εξόδου στα bars και το fine drinking mingling στην περιοχή.

Πάνω από 85 events, με δεκάδες guests shifts, masterclass και γευσιγνωσίες, περίπατοι στη πόλη, parties, pop up bars από αγαπημένα αποστάγματα  και takeovers, μεταμόρφωσαν την πόλη σε έναν παράδεισο “εμπειριών”. Έτσι, χιλιάδες επισκέπτες, ήρθαν πιο κοντά στον κόσμο του ποιοτικού cocktailing.

Με ελάχιστα λόγια, Δυο νέοι Θεσμοί γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, και αφού αγκαλιάστηκαν από επαγγελματίες και πελάτες, ετοιμάζονται να επανέλθουν βελτιωμένοι και ακόμα πιο εντυπωσιακοί, αποτελεσματικοί και χρήσιμοι τόσο για την βιομηχανία του bartending και των spirits, όσο και για την πλειοψηφία των καταναλωτών ποιοτικών ποτών αλλά, κυρίως, εμπειριών.

Ραντεβού σε λιγότερο από έναν χρόνο την άνοιξη: Λεπτομέρειες για τα Salonica bar Show και Salonica Bar Week 2025 θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Info 

Salonica Bar Show

Site: www.salonicabarshow.gr

Instagram: https://www.instagram.com/salonicabarshow/

Salonica Bar Week

Site: www.salonicabarweek.gr

 

 

Instagram: https://www.instagram.com/salonicabarweek



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved