Το Negroni Sbagliato είναι το ιδανικό κοκτέιλ για το φθινόπωρο

Κόκκινο και αφρώδες.

 

Το Negroni Sbagliato είναι μια μοντέρνα εναλλακτική στο παραδοσιακό negroni. H μετάφραση του από τα ιταλικά είναι «Λανθασμένο Negroni» και αυτό γιατί δημιουργήθηκε από ένα ευτυχές ατύχημα, ωστόσο έχει χαράξει τη δική του θέση στον κόσμο του mixology. Με το απολαυστικό του μείγμα από γλυκόπικρες γεύσεις και ένα ελαφρώς ελαφρύτερο προφίλ από το πρωτότυπο, προσφέρει μια άλλη απάντηση στα κλασικά.

Aπό που προέρχεται η ονομασία του negroni;

Ένα αφρώδες λάθος

Η προέλευση του negroni sbagliato χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970 στο θρυλικό Bar Basso στο Μιλάνο της Ιταλίας. Ο θρύλος λέει ότι ένας μπάρμαν, ενώ ετοίμαζε ένα παραδοσιακό negroni, έβαλε κατά λάθος αφρώδες κρασί αντί για τζιν.

Αυτό που αρχικά εκλήφθηκε ως λάθος μετατράπηκε σε αποκάλυψη. Το αποτέλεσμα ήταν μια λίγο ελαφρύτερη έκδοση του negroni που κέρδισε γρήγορα δημοτικότητα. Μπορεί το παραδοσιακό negroni να παρασκευάζεται με ίσα μέρη τζιν, Campari και γλυκό βερμούτ, ωστόσο το sbagliato εμπεριέχει αφρώδη οίνο. Αυτή η αντικατάσταση μαλακώνει την ένταση του ποτού, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για όσους απολαμβάνουν την χαρακτηριστική πικράδα ενός negroni αλλά προτιμούν ένα πιο ελαφρύ, πιο δροσιστικό προφίλ.

Γιατί το Mezcal Negroni είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της fusion φιλοσοφίας

Kαι αυτό γιατί εννοείται ότι το Campari παρέχει τη χαρακτηριστική πικρή ραχοκοκαλιά του ποτού, ενώ το γλυκό βερμούτ προσθέτει πολυπλοκότητα και μια πινελιά γλυκύτητας στη γεύση. Η πραγματική μαγεία, ωστόσο, προέρχεται από την προσθήκη του Prosecco, που ελαφραίνει το ποτό και του δίνει ένα πιο παιχνιδιάρικο προφίλ. 

 

 

Γιατί το Negroni Sbagliato είναι τόσο δημοφιλές

Παρά την τυχαία προέλευσή του, παραμένει βασικό ποτό σε πολλά μενού κοκτέιλ. Το πιο ελαφρύ, λαμπερό του προφίλ το καθιστά εξαιρετικό aperitivo, ιδανικό για να ανοίξει την όρεξη πριν από το γεύμα. Είναι επίσης ένα ωραίο ποτό για όσους βρίσκουν το κλασικό negroni πολύ δυνατό ή πικρό, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να βιώσουν το χαρακτηριστικό «βάθος» του ποτού.

Πώς να το φτιάξεις:

Η παρασκευή του είναι απλή και όπως το κλασικό negroni έτσι και αυτό απαιτεί μόνο τρία συστατικά:

30 ml Campari
30 ml γλυκό βερμούτ
30 ml Prosecco
Πάγος
Φέτα πορτοκαλιού ή twist, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Γεμίζεις με πάγο -ιδανικά έναν μεγάλο πάγο- ένα χαμηλό ποτήρι και προσθέτεις το Campari και το γλυκό βερμούτ. Στη συνέχεια, τελειώνεις το ποτό με παγωμένο Prosecco. Aνακατεύεις απαλά για να ενωθούν τα συστατικά. Γαρνίρεις με μια φέτα πορτοκαλιού.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved