Δροσιστική επιστροφή στην πόλη και τα after work drinks με την «υπογραφή» της Don Julio Paloma

 

 

Αλήθεια, ποιος τύπος είσαι τώρα που οι διακοπές μοιάζουν με όνειρο θερινής νυκτός; Είσαι από αυτούς που εύχονται «Άντε, καλό χειμώνα!» (ούτε καν φθινόπωρο δηλαδή) σε συναδέλφους και φίλους και λένε, συνήθως συμπληρωματικά, «Τώρα, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» ή από εκείνους που μετράνε τις μέρες ακόμα σε Αύγουστο, τύπου «Έλα παιδιά, σήμερα έχει 45 Αυγούστου, για πάμε!»;

 

Όποιος τύπος και να είσαι, η αλήθεια είναι ότι όλες οι παραπάνω απαντήσεις έχουν ένα κοινό: Από πίσω τους κρύβεται η προσπάθεια να διαχειριστούμε όλοι το τέλος των διακοπών, την επιστροφή στην πόλη και ό,τι συνεπάγεται η back to reality καθημερινότητα -κίνηση στους δρόμους, εργασία και χαρά, κατάλαβες.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τα bad vibes της εποχής να μας κυριεύσουν. Διότι μαζί με την επιστροφή στην πόλη, ξέρεις τι άλλο κάνει δυναμικό comeback; Μια συνήθεια που έγινε λατρεία και μας βοηθάει να βλέπουμε την καθημερινότητα με άλλο μάτι. Ναι, για τα after work drinks με τους κολλητούς ή τα work buddies μιλάμε. Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά εμείς έχουμε βρει το «μυστικό» για να έχουν αυτές οι χαλαρές βραδιές άρωμα και δροσιστική -κυριολεκτικά και μεταφορικά- «γεύση» καλοκαιριού, και αυτό δεν είναι άλλο από την Don Julio Paloma.

 

donjulio2

 

Ταξίδι στον χρόνο και τον κόσμο του Don Julio González

Λίγες γουλιές από αυτήν την tequila είναι αρκετές για να μεταφέρουν εμάς και την παρέα μας στο 1942. Τότε, που ο Don Julio González δημιούργησε την Don Julio με 100% μπλε αγαύη, τη Νο1 premium tequila παγκοσμίως, στο αποστακτήριό του στα πλούσια, αργιλώδη εδάφη του Los Altos με το ιδανικό μικροκλίμα, στο Atotonilco του Μεξικό. Και το όνομα αυτής, «La Primavera».

 

donjulio3

 

Η φιλοδοξία και η -για 40 χρόνια- αφοσίωση του Don Julio στη δημιουργία ενός άριστου προϊόντος, ανώτερης ποιότητας και γεύσης, ήταν αρκετά για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: Την πρώτη luxury tequila που ξεκίνησε από το Μεξικό και έχει φτάσει σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μεγάλα τραπέζια ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα, για να τη συνδυάσουμε με τις πιο ξεχωριστές μας στιγμές.

 

Don Julio Blanco για μια επιστροφή στην πόλη με «γεύση» από Μεξικό

Καλό το παρελθόν και η ιστορία δεν λέμε, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το σήμερα. Και το σήμερα, μάς βρίσκει να κρατάμε λίγο παραπάνω το αυθεντικό καλοκαίρι, απολαμβάνοντας όλη τη γεύση του Μεξικού, η οποία συνδυάζει γλυκές και υφάλμυρες «πινελιές» σε ένα ποτήρι. Για να γίνει αυτό, φυσικά, επιλέγουμε τη λευκή Don Julio από 100% μπλε αγαύη, aka την tequila στην πιο αληθινή και ισορροπημένη της μορφή, χάρη στη διπλή απόσταξη που υφίσταται.

Και κάπως έτσι, το λεπτό άρωμα της αγαύης αναμειγνύεται ευχάριστα με νότες κίτρου και άλλων εσπεριδοειδών, ενώ η πιπεράτη και «τραγανή» της γεύση την καθιστούν εξαιρετική βάση για πολλά διάσημα cocktails. Τι πιο ταιριαστό, λοιπόν, από το να πιούμε με την παρέα μας μία παραδοσιακή Don Julio Paloma με Don Julio Blanco και να φέρουμε το καλοκαίρι στην επιστροφή μας στην πόλη;

 donjulio4

 

Τα «βήματα» είναι απλά: Μετά τη δουλειά, πάμε στο αγαπημένο μας στέκι που ξέρουμε ότι τη φτιάχνει όπως ακριβώς πρέπει -δηλαδή, αναμειγνύοντας 50 ml tequila Don Julio Blanco και 10 ml σιρόπι αγαύης, προσθέτοντας πάγο και 10 ml φρέσκο χυμό λάιμ και, αφού ανακινηθούν όλα αυτά καλά, το γκρέιπφρουτ σόδα και μια φέτα γκρέιπφρουτ και αλάτι προστίθενται για να δώσουν την τελειωτική «πινελιά» στο αγαπημένο μας cocktail.

 

donjulio6

 

Το μόνο που μένει τώρα, είναι να την απολαύσουμε με πάθος. Πώς; Ακούγοντας τους upbeat ρυθμούς που παίζουν στο background και «ταξιδεύοντας» στην πλούσια γευστική κληρονομιά του Don Julio, σε έναν κόσμο όπου η τεχνογνωσία συναντά την παράδοση. Τελικά, όσο έχουμε την Don Julio tequila στο πλάι μας, κρατάμε ακόμα το καλοκαίρι στα χέρια μας. Cheers!

 eneap



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved