Ελληνικό φαγητό ανάμεσα στα 100 πιο μισητά του κόσμου

Μήπως το Taste Atlas τα παραλέει λίγο;

Όταν στη λίστα βρίσκονται κάτι τρόφιμα-ψοφίμια, όπως κάτι ματωμένα μακαρόνια ή όρχεις ταύρου, σίγουρα δεν είναι και πολύ τιμητικό να είσαι ανάμεσά τους. Το Taste Atlas κυκλοφόρησε τον ετήσιο κατάλογο με τα 100 τρόφιμα που συγκέντρωσαν τη χειρότερη βαθμολογία στον πλανήτη μια κατάταξη που προέκυψε έπειτα από 335.106 αξιολογήσεις από τους χρήστες του ιστοτόπου. Ανάμεσά τους και μια κρητική σπεσιαλιτέ η οποία όσο να είναι, μια απορία μας την προκαλεί.

Σύμφωνα με το Taste Atlas, η εν λόγω λίστα υπάρχει για να ενθαρρύνει τους αναγνώστες να είναι περίεργοι για πιάτα που δεν έχουν δοκιμάσει, παρόλα αυτά δεν το λες και καλό να σου κολλάει η ταμπέλα του χειρότερου φαγητού παγκοσμίως.

 

Ποιο είναι το ελληνικό φαγητό που βρίσκεται στη λίστα;

Για κάθε εχθρό της αγκινάρας, η συγκεκριμένη είδηση έρχεται ως δικαίωση. Για όσους όμως την λατρεύουν, τότε αυτό σηκώνει «πόλεμο». Το ελληνικό λοιπόν φαγητό που επελέγη ανάμεσα στα χειρότερα δεν είναι η αγκινάρα σε γενικό πλαίσιο, αλλά η κρητική σαλάτα αγκινάρας.

Και πώς φτιάχνεται; Η σαλάτα αυτή αποτελείται από αγκινάρες που κόβονται και βράζουν σε μείγμα νερού και χυμού λεμονιού, ύστερα τα λαχανικά κόβονται στη μέση, τρίβονται με λεμόνι και στη συνέχεια αλείφονται με ένα ντρέσινγκ από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο. Για το φινάλε του, ένα πασπάλισμα με ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι ολοκληρώνει το πιάτο.

 

 

Μήπως έχουν κάποιο πρόβλημα εκεί στο Taste Atlas;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved