Instagram psaripsari Τα 9 διλήμματα που μας «βασανίζουν» όταν πάμε σε ψαροταβέρνες

Για όσους τσακώνονται για το «φάβα ή τζατζίκι», ξέρουμε ότι θα το κάνουν και για άλλα 8 κοινά «θαλασσινά» προβλήματα.

Και τι είναι το καλοκαίρι; Θάλασσα, ήλιος, βόλτες και φαγητό. Mας αρέσει να μαζευόμαστε με τις παρέες μας στα ταβερνάκια να συζητάμε, να πίνουμε, να τρώμε ωραία μεζεδάκια και όλα αυτά με ωραία μουσική. Και όλα αυτά είναι ωραία, αφού έχουμε παραγγείλει -καθώς μέχρι τότε έχει γίνει μια εκτεταμένη συζήτηση με την παρέα σχετικά με το τι θα παραγγείλουμε. Συγκεντρώσαμε μερικά από τα βασικά διλήμματα που «ταλανίζουν» κάθε παρέα που πηγαίνει για ψαρικά. Αναγνωρίζεις τους δικούς σου φίλους στα παρακάτω;

 

 

Ο σερβιτόρος στρώνει το τραπέζι, φέρνει το νερό και αφήνει κατάλογο. Και από εδώ ξεκινούν οι συζητήσεις.

«Από ορεκτικά τι θα πάρουμε; Και έρχεται η απάντηση βασικά να δούμε τι θα πάρουμε για κυρίως και όλα μαρτυρούν ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας».

5 ψαροταβέρνες στα Βόρεια για φρέσκους ψαρομεζέδες

1. Καλαμαράκια ή χταπόδι ξιδάτο;

Ναι είναι γεγονός, λατρεύουμε τα μαλάκια και συνήθως το «παιχνίδι» παίζεται ανάμεσα στους δύο, όπου οι μισοί θέλουν καλαμαράκια και οι άλλοι μισοί χταποδάκι. Εσύ τι προτιμάς;

 

Καθαρά Δευτέρα με τα αγαπημένα μας πιάτα από το Ψάρι Ψάρι Για παραδόσεις στο σπίτι καλέστε 21 0652 2299 1

 

2. Χόρτα εποχής ή χωριάτικη;

Βασικό ερώτημα σε κάθε τραπέζι, ειδικά αν η χωριάτικη έχει κάποιο τυρί νησιώτικο. Ωστόσο, τα χόρτα εποχής με λεμονάκι είναι σταθερή αξία.

3. Γαύρος μαρινάτος ή αθερίνα;

Σε πολλούς αρέσει η αθερίνα, είναι μικρή και το ιδανικό μεζεδάκι. Οι άλλοι μισοί όμως -όπως εμένα-αγαπούν τον γαύρο μαρινάτο. Μα πώς είναι δυνατόν να λείψει από το τραπέζι μας;

4. Κολοκυθάκια τηγανητά ή πατάτες τηγανητές

Και τα δύο είναι άψογα, αλλά πόσο τηγανητό να πάρουμε; Για αυτό συνήθως κάνουμε μια «πικρή» επιλογή ανάμεσα στα δύο. Τα κολοκυθάκια συνήθως έχουν και μια αλοιφή γιαουρτιού, ενώ αν οι πατάτες είναι «σπιτικές» είναι πραγματικά καταπληκτικές. Δύσκολο.

To πρώτο πράγμα που έψησε στα κάρβουνα ο άνθρωπος ήταν ένα ψάρι

5. Φάβα ή ταραμοσαλάτα

Δεν παίζει πολύ το τζατζίκι συνήθως στα ψαρικά. Ενδεχομένως και η τυροκαυτερή να είναι πρόταση. Πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο δίλλημα είναι ανάμεσα στη φάβα και στην ταραμοσαλάτα. Αν είναι «μάστορες» στο μαγαζί και οι δύο αλοιφές είναι απόλαυση.

 

Καθαρά Δευτέρα με τα αγαπημένα μας πιάτα από το Ψάρι Ψάρι Για παραδόσεις στο σπίτι καλέστε 21 0652 2299 2


6. Μπαρμπούνι ή κουτσομούρα

Ανήκουν στην ίδια οικογένεια, μοιάζουν πολύ και τα λες ξαδελφάκια. Εδώ, το μεγαλύτερο δίλημμα ενδεχομένως να είναι οικονομικό, αφού τα μπαρμπούνια είναι πιο νόστιμα, αλλά και πιο ακριβά.

7. Γαριδομακαρονάδα ή καραβιδομακαρονάδα

Και τα δύο λέμε εμείς. Ωστόσο, για καραβιδομακαρονάδα πάμε καθώς γαριδομακαρονάδα φτιάχνουμε και στο σπίτι μας. Είναι λίγο πιο elegant, όπως και η αστακομακαρονάδα.

8. Κρασί ή απόσταγμα

Και βασικά μιλάμε για λευκό κρασί ή ούζο και τσίπουρο. Όλα καλά είναι, αλλά μια ωραία ποικιλία λευκού κρασιού για εμάς κερδίζει έδαφος στην καρδιά μας.

 

2334301

 

9. Φρούτο ή γλυκάκι

Καρπούζι ή παγωτάκι θα λέγαμε καλύτερα. Και το καρπουζάκι είναι δροσερό και ωραίο, οπότε γιατί όχι;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved