To πιο αναζωογονητικό κοκτέιλ μαστίχας θα το βρεις σε κουτάκι

Επίσης, συνδύασε εύκολα καφέ με μαστίχα. 

Όταν η παράδοση «ευθυγραμμίζεται» με το σήμερα το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι τουλάχιστον καινοτόμο. Και αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τη μαστίχα, ναι την αγαπημένη μας μαστίχα, που τη βρήκαμε σε δύο πιο μοντέρνες εκδοχές της και μας άρεσε πολύ. Η μαστίχα -γνωστή από την αρχαιότητα- αυτή τη φορά έρχεται σε κουτάκι, αλλά συνδυάζεται και με καφέ. Και μιλάμε για τα καινούργια προϊόντα της Skinos που μας έβαλαν στη διαδικασία να σκεφτούμε ότι ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη μαστίχα.

 


Βασικά στοιχεία για τη μαστίχα

Φύεται κυρίως στη Χίο, έχει ιδιαίτερο άρωμα, θεραπευτικές ιδιότητες και λατρεύεται από την αρχαιότητα. Γνωστή ως τα «δάκρυα της Χίου», η μαστίχα έχει ιστορική ιστορία και συνεχίζει να εκτιμάται στη σύγχρονη εποχή για το ευρύ φάσμα των χρήσεων της σε μαγειρικές, ιατρικές και καλλυντικές εφαρμογές.

Για την ιστορία, η μαστίχα αναφέρεται στα έργα του Ηροδότου, του Θεόφραστου και του Διοσκουρίδη, αναδεικνύοντας τη σημασία της στην αρχαία ιατρική και την καθημερινή ζωή. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία εκτιμούσε επίσης τη μαστίχα, επιβάλλοντας αυστηρούς ελέγχους στην παραγωγή και στο εμπόριο της. Η χρήση της είναι ευρεία, καθώς χρησιμοποιείται συνήθως, τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα. Επίσης, είναι γνωστή και για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες.

Τέλος, η μαστίχα μπορεί να καταναλωθεί και ως ρόφημα. Η πιο διαδεδομένη της μορφή είναι ως λικέρ και ανήκει στην κατηγορία των χωνευτικών ποτών, που κλείνουν ιδανικά ένα γεύμα. Επίσης, ξεχωρίζει και για τη γεύση της και γίνεται πολλές φορές είτε η αλκοολική βάση σε κοκτέιλ είτε καταναλώνεται και μόνη της, καθώς παγωμένη είναι απολαυστική. Έτσι, δεν είναι; 

Η «ιεροτελεστία» του ούζου που μένει αναλλοίωτη στον χρόνο από το 1894

Δύο νέα προϊόντα με βάση τη μαστίχα

Σε αυτό το πλαίσιο με χαρά δοκιμάσαμε το Skinos Med, που διαθέτει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά ενός κοκτέιλ, καθώς είναι σε «κουτάκι» για να το ανοίξεις με ευκολία και παράλληλα είναι ιδανικό για εσένα που θες να καταναλώσεις ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, περιέχει μόνο 5% αλκοόλ.

Δροσερό και minimal είναι η τέλεια δροσιστική πρόταση, αφού περιέχει ελληνικά συστατικά όπως φύλλα βασιλικού, χυμό λεμονιού και φυσικά απόσταγμα μαστίχας - την καρδιά του Skinos Mastiha Spirit. 

Και όσο αφορά το πώς θα το γευτείς σου λέμε: Σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο και γαρνιτούρα ένα μεγάλο φύλλο βασιλικού ή απευθείας από το κουτάκι αρκεί να είναι παγωμένο. Τόσο απλά.

 

 

Πίνουμε ξανά espresso martini;

Μαστίχα και καφές

Γράφοντας αυτές τις λέξεις είναι σαν να περιγράφω ένα απόγευμα σε κάποιο νησί της χώρας μας και όλη αυτή η εμπειρία μετουσιώθηκε στο Skinos Dark. Είναι στην παράδοσή μας άλλωστε ο καφές να σερβίρεται συνοδεία ενός μικρού λουκουμιού με άρωμα μαστίχας. Η κουλτούρα του καφέ είναι εδραιωμένη στην καθημερινότητά μας, ενώ η μαστίχα είναι ταυτισμένη με την ελληνική παράδοση. Στο Skinos Dark τo απόσταγμα μαστίχας που αποτελεί την καρδιά του Skinos Mastiha Spirit, παντρεύεται με υψηλής ποιότητας απόσταγμα καφέ και εμβαπτίζεται με αψιθιά, δημιουργώντας ένα μοναδικά πολύπλοκο ελληνικό bitter.

Έχει πολύπλοκο μπουκέτο αρωμάτων φρεσκοψημένου καφέ με γήινες νότες των φυσικών δακρύων μαστίχας και βοτανικότητα από την Αρτεμίσια. Το σώμα είναι πλούσιο με καθαρό χαρακτήρα καφέ και νότες φυσικής μαστίχας Χίου. Η μακρά του επίγευση κλείνει με μια ελαφρά πικράδα που ισορροπεί με τη γλυκύτητα της μαστίχας. Είναι το ιδανικό σφηνάκι για το απόγευμα και είναι παντός καιρού.

Τέλος, μπορείς να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις κοκτέιλ που έχουν βάση τον καφέ. Όπως για παράδειγμα, Espresso Martini ή και ένα Dark Negroni. Το Skinos Dark θα σου δώσει την ευκαιρία να «πλοηγηθείς» και σε νέες γεύσεις, πιο αρωματικές από αυτές που μπορεί να γνωρίζεις, σε έναν κόσμο αρώματα καφέ και μαστίχας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved