Pexels Τελικά πώς πρέπει να κόβουμε την μπριζόλα;

Ανάλογα το κομμάτι, χρειάζεται και το αντίστοιχο κόψιμο. Και θα κάνει διαφορά.

Εάν σκοπεύετε να μαγειρέψεις ένα από τα πιο σκληρά κομμάτια μπριζόλας, όπως το flank, είναι σημαντικό να γνωρίζεις και τον σωστό τρόπο κοπής του κρέατος σε φέτες. Όχι δεν είναι κάτι το τυχαίο και έχει επεξήγηση για το πώς θα κάνει το κρέας πιο ζουμερό.

Η κόντρα κοπή, δηλαδή ενάντια στην κατεύθυνση των μυϊκών ινών, είναι ζωτικής σημασίας για κοψίματα στα πιο σκληρά μέρη του ζώου. Στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο σημαντικό με το να ξεκουράζεις το κρέας αν θέλετε να απολαύσεις την πιο τρυφερή μπριζόλα που θα κρατήσει τους χυμούς της. Κόβοντας αυτές τις μυϊκές ίνες σε μικρότερα κομμάτια -γιατί ουσιαστικά αυτό κάνεις με το να την κάνεις ‘‘φέτες’’- θα κάνει το κρέας πολύ πιο εύκολο στο μάσημα.

Διάβασε επίσης: Γιατί συνεχίζουμε και κάνουμε την μπριζόλα κάρβουνο.

Με τα πιο ακριβά κομμάτια, όπως το φιλέτο, οι ίνες είναι πολύ λεπτές και επομένως το να κόβεις την μπριζόλα σε φέτες δεν είναι τόσο σημαντικό, αλλά αν θες να αξιοποιήσεις σωστά και  στο έπακρο τις φθηνότερες κοπές, είναι απαραίτητο να ξέρεις πώς θα χαράξεις σωστά το κρέας.

Δες το παρακάτω βίντεο για να δεις πώς θα το κάνεις σωστά.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved