Δέκα παραδοσιακά φαγητά που τρώνε οι Αμερικανοί

Μία κουζίνα γεμάτη λιπαρά και υδατάνθρακες, για να γιορτάσεις την 4η Ιουλίου σαν αυθεντικός Αμερικανός. 

Αν και από πολλούς αγνοείται αυτή η πληροφορία, η Αμερική έχει και αυτή τα δικά της πιάτα. Εντάξει, μπορεί να διαφέρουν σε σχέση με εκείνα της Ιταλίας, ως προς τις τεχνικές και τις πρώτες ύλες όμως δεν παύουν να είναι και αυτά τα πιάτα ένα είδος κουζίνας και μάλιστα πολύ αγαπητά. Για αυτό πάμε να δούμε δέκα από τα πιο δημοφιλή φαγητά της αμερικανικής κουζίνας.

Τρία βασικά tips που πρέπει να θυμάσαι όταν ψήνεις μπριζόλες

1. Χάμπουργκερ

Το χάμπουργκερ είναι ίσως το πιο εμβληματικό αμερικανικό πιάτο. Αποτελείται από ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί μπριός και συνοδεύεται από διάφορα υλικά όπως μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, τυρί, και σάλτσες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

 

 

2. Apple Pie

Η Apple Pie είναι ένα γλυκό που θεωρείται σύμβολο της αμερικανικής παράδοσης. Φτιαγμένο από φρέσκα μήλα, ζάχαρη, κανέλα, πρόκειται για αρτοσκεύασμα που σερβίρεται συχνά με παγωτό βανίλια.

3. Μακαρόνια και τυρί

Τα μακαρόνια και τυρί που εννοείται ότι λέμε για το «mac and cheese», είναι ένα κρεμώδες και πλούσιο πιάτο που συνδυάζει ζυμαρικά με τυρί τσένταρ και γάλα. Έχει γίνει και στη χώρα μας ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα.

4. Buffalo Chicken Wings

Αυτές οι τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου, επικαλυμμένες με μια πικάντικη καυτερή σάλτσα πιπεριού καγιέν σερβίρονται με μπαστουνάκια καρότου και σέλινου και ένα ντρέσινγκ με ράντς ή μπλε τυρί είναι εντελώς εθιστικά!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας πριν μπει στην κουζίνα του

5. «Chicago-Style» Pizza

Με προέλευση από το Σικάγο το 1943, αυτή η πίτσα μπορεί να υπερηφανεύεται για μια παχιά, βαθιά ζύμη που παρέχει άφθονο χώρο για γαρνιτούρες και σάλτσα.

6. Χοτ ντογκ

Το αγαπημένο street food απολαμβάνεται συχνά σε πάρκα και πικνίκ. Τα βασικά που περιέχει είναι μουστάρδα, κέτσαπ και κρεμμύδια.

 

 

7. Gumbo

Με αγάπη από τη Λουιζιάνα, το gumbo είναι ένα γευστικό στιφάδο που παρασκευάζεται με πλούσιο ρου(roux), μπάμιες και μείγμα κρέατος (όπως λουκάνικο, κοτόπουλο και γαρίδες) και σερβίρεται συχνά πάνω από ρύζι.

8. Cornbread

Βασικό στοιχείο στη νότια κουζίνα, το cornbread είναι ένα αλμυρό ψωμί που παρασκευάζεται με καλαμποκάλευρο. Συνδυάζεται τέλεια με τσίλι ή ένα πλούσιο μπολ με φασόλια και όχι μόνο.

9. Red Velvet Cake

Γνωστό για το ζωηρό κόκκινο χρώμα του και την κρέμα τυριού του, το red velvet cake έχει τη δική του θέση και στη χώρα μας.

10. Key Lime Pie

Με καταγωγή από τη Φλόριντα, αυτό το ξινό επιδόρπιο είναι με μια ζουμερή κρέμα λάιμ. Είναι υπέροχα αναζωογονητικό, νόστιμο και ξινό.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved