Διοργανώνεις BBQ; Φτιάξε κοκτέιλ σε κανάτες

Για να διευκολύνεις τη ζωή σου.

Έχεις κανονίσει BBQ και έχεις ήδη να κάνεις ένα σωρό ετοιμασίες. Σίγουρα, δεν έχεις χρόνο για ατομικά κοκτέιλ και για αυτό μπορείς εύκολα να ετοιμάσεις μια δροσιστική κανάτα που θα τους βολέψει όλους ή σχεδόν όλους. Αυτή η δροσιστική κανάτα με κοκτέιλ πέρα από νόστιμη θα είναι και πρακτική για όλους τους καλεσμένους σου.  Ακολουθούν τρεις φανταστικές συνταγές με κοκτέιλ σε κανάτα που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν στο επόμενο μπάρμπεκιου σου, η καθεμία σερβίρει περίπου 8-10 άτομα.

Ετοίμασε το πιο εύκολο κοκτέιλ με τζιν και γκρέιπφρουτ

1. Classic Mojito Jug

2 φλιτζάνια λευκό ρούμι
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ (περίπου 8 λάιμ)
1 φλιτζάνι απλό σιρόπι (ανακατεύουμε ίσα μέρη ζάχαρη και νερό μέχρι να διαλυθούν) 2 φλιτζάνια σόδα νερό
2 φλιτζάνια πάγο
1 ματσάκι φύλλα φρέσκου μέντας
3 λάιμ, κομμένα σε στρογγυλά


Σε μις μεγάλη κανάτα, ανακατέψτε τα φύλλα μέντας με το χυμό λάιμ και το απλό σιρόπι. Προσθέστε το ρούμι και ανακατέψτε να ενωθεί. Γεμίστε την κανάτα με πάγο και προσθέστε τη σόδα. Ανακατέψτε απαλά και γαρνίρετε με φέτες λάιμ και επιπλέον φύλλα μέντας. Σερβίρετε με ποτήρια γεμάτα με πάγος.

2. Margarita σε κανάτα

12 φέτες λάιμ
1/2 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
6 φλιτζάνια πάγο
3 φλιτζάνια τεκίλα
1 1/2 φλιτζάνι λικέρ πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι χυμό λάιμ
1/2 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:
Μπορούν οι καλεσμένοι να περνούν τα πλαστικά ποτήρια με λάιμ και μετά να τα τοποθετούν σε ένα πιατάκι με αλάτι. Και να τα ετοιμάσουν. Αν θέλουν και όχι.

Σε μια μεγάλη κανάτα βάζεις τα 3 φλιτζάνια πάγου, την τεκίλα, το λικέρ πορτοκαλιού, το χυμό λάιμ και το σιρόπι αγαύης και ανακατεύεις καλά.
Στα έτοιμα ποτήρια με αλάτι μπορεί ο κάθε καλεσμένος από μόνος του να γεμίζει το κάθε ποτήρι με πάγο και να το γεμίζει. Και τελειώσαμε.

Το γλυκόξινο κοκτέιλ με βάση το τζιν είναι αυτό που ψάχνεις

3. Paloma jug

Yλικά:

4 φλιτζάνια φρέσκο κόκκινο χυμό γκρέιπφρουτ, περίπου 4-5 γκρέιπφρουτ
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ, περίπου 7 λάιμ
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη συν περισσότερη για γεύση
2 φλιτζάνια ασημένια τεκίλα
2-3 κονσέρβες κτυπήστε τη σόδα ή το νερό από πάνω
Προαιρετική γαρνιτούρα: ζάχαρη ή αλάτι για το χείλος, λάιμ για το ποτό

Σε μια μεγάλη κανάτα ανακατεύεις τον χυμό γκρέιπφρουτ και τον χυμό λάιμ. Ανακατεύεις τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλο αν είναι πολύ πικρό.
Προσθέτεις την τεκίλα σιγά σιγά για γεύση.
Για να σερβίρεις, αδειάζεις σε ένα ποτήρι και ρίχνεις τη σόδα για να γεμίσεις το ποτήρι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved