Πώς ονομάζονται τα ποτήρια που σερβίρονται τα κοκτέιλ

Ένας mini οδηγός για να πίνεις το ποτό σου σωστά.

 

Τα περισσότερα κοκτέιλ δεν είναι απλώς ποτά που προέκυψαν τυχαία, αλλά είναι απόρροια μιας ολόκληρης εποχής. Ναι, τα περισσότερα κοκτέιλ αν σκεφτείς την ιστορία και τη φιλοσοφία τους είναι αποτελέσματα του πολιτιστικού πλαισίου της εκάστοτε εποχής. Ακόμη και τα ποτήρια που σερβίρονται δεν είναι τυχαία, αφού συμβάλλουν στη συνολική εμπειρία της απόλαυσης. Επομένως, φτιάξαμε έναν οδηγό για τα βασικά ποτήρια κοκτέιλ που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

1. Martini

Το εμβληματικό ποτήρι χρησιμοποιείται συνήθως για το σερβίρισμα μαρτίνι και για άλλα παρόμοια κοκτέιλ που σερβίρονται χωρίς πάγο, όπως Classic Martini, Cosmopolitan και Gimlet. Ο κωνικός τους σχεδιασμός βοηθά στην απελευθέρωση του αρώματος του κοκτέιλ, ενώ το κάτω μέρους του ποτηριού επιτρέπει στον drinker να κρατά το ποτήρι χωρίς να ζεσταίνεται το περιεχόμενό του.

H ιστορία του Μοjito μετρά πάνω από 500 χρόνια

2. Highball 

Ένα ποτήρι highball είναι ένα ψηλό, ίσιο ποτήρι που χρησιμοποιείται συνήθως για ποτά με υψηλή αναλογία ανθρακικού και αλκοόλ, όπως Gin Tonic, Whisky Highball και Mojito. Ιδανικό για ποτά που απαιτούν πολύ πάγο και αναψυκτικό.

3. Coupe 

Είναι ρηχό με φαρδύ στόμιο που χρησιμοποιήθηκε για σαμπάνια αλλά έχει γίνει δημοφιλές για διάφορα κοκτέιλ, όπως Daiquiri, Sidecar, Aviation. Είναι κατάλληλο για κοκτέιλ που ανακατεύονται και σερβίρονται χωρίς πάγο.

Η spicy ιστορία πίσω από την ονομασία του Porn Star Martini

4. Collins

Παρόμοιο με το highball αλλά πιο ψηλό και στενό είναι το ποτήρι Collins που πήρε το όνομά του από το κοκτέιλ Tom Collins. Είναι ιδανικό για ποτά που έχουν ανθρακούχο όπως Tom Collins, Long Island Iced Tea και Gin Fizz. Το λεπτό σχήμα διατηρεί τα ανθρακούχα ποτά αφρώδη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και παρέχει άφθονο χώρο για πάγο και γαρνιτούρες.

 

 

 

5. Margarita 

Αυτό το πασίγνωστο ποτήρι με το ελαφρώς κυρτό χείλος, έχει σχεδιαστεί ειδικά για το δημοφιλές κοκτέιλ. Το φαρδύ χείλος του είναι τέλειο για την προσθήκη γαρνιτούρας με αλάτι ή ζάχαρη, ενισχύοντας το γευστικό προφίλ του ποτού.

6. Ποτήρια κρασιού

Αν και χρησιμοποιούνται κυρίως για κρασί, αυτά τα ποτήρια έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη, το καθένα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τα χαρακτηριστικά διαφορετικών τύπων κρασιού. Επίσης είναι ιδανικά για κοκτέιλ με βάση το κρασί, τη Sangria και τα Spritzers.

7. Ποτήρι σαμπάνιας φλάουτο

Το φλάουτο της σαμπάνιας είναι ψηλό και στενό, σχεδιασμένο για να διατηρεί όσο πιο άρτια γίνεται τα αφρώδη κρασιά και τα κοκτέιλ. Θα πιεις με αυτό Σαμπάνια, Μιμόζα και French75. 

8. Nick and Nora

Πήρε το όνομά του από τους χαρακτήρες των ταινιών Thin Man, αυτό το ποτήρι είναι παρόμοιο με το κουπέ, αλλά είναι πιο στρογγυλεμένο και χρησιμοποιείται για κοκτέιλ όπως Manhattan, Vesper, Bijou. Είναι ιδανικά για κοκτέιλ που σερβίρονται χωρίς πάγο, παρέχοντας μια κομψή εναλλακτική στο κουπέ.

9. Hurricane

Σε σχήμα λάμπας αυτό το ποτήρι χρησιμοποιείται συνήθως για τροπικά ποτά, όπως Hurricane, Piña Colada και Mai Tai. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved