Ετοίμασε το πιο εύκολο κοκτέιλ με τζιν και γκρέιπφρουτ

Τι ξέρεις για το Greyhound;

Σου αρέσει το τζιν ή η βότκα, αλλά σου αρέσει και το γκρέιπφρουτ; Υπάρχει ένα κοκτέιλ, ιδανικό για εσένα, που πέρα από γευστικό, το φτιάχνεις χωρίς κόπο στο σπίτι. Το Greyhound είναι ένα κλασικό ποτό που συνοψίζει την ομορφιά της απλότητας στο mixology. Με δύο μόνο βασικά συστατικά έχει «αιχμαλωτίσει» τις καρδιές μας με τη δροσερή του γεύση και την απλή παρασκευή του.

Λίγη ιστορία

Το Greyhound έχει μπερδεμένη ιστορία, με τις ρίζες του να ανάγονται στα μέσα του 20ού αιώνα. Λέγεται ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1930 στο Savoy Cocktail Book του Harry Craddock. Αρχικά, το κοκτέιλ παρασκευαζόταν με τζιν, αλλά με την πάροδο του χρόνου, η βότκα έγινε μία δημοφιλής εναλλακτική.
Το όνομα «Greyhound» θεωρείται ότι είναι εμπνευσμένο από την εταιρεία λεωφορείων Greyhound, πολύ δημοφιλής για εκείνη την εποχή, συμβολίζοντας την καταλληλότητα του ποτού για ταξιδιώτες που αναζητούν ένα γρήγορο και δροσιστικό ρόφημα.

Η γοητεία του ποτού βρίσκεται στην απλότητά του, καθώς η επιλογή της παρασκευής του ποτού που είναι μεταξύ βότκας και τζιν εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός. Η βότκα προσφέρει καθαρή, απαλή γεύση, ενώ το τζιν προσθέτει βοτανική πολυπλοκότητα. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός γκρέιπφρουτ είναι ιδανικός, καθώς παρέχει μια λαμπερή και πικάντικη γεύση που συμπληρώνει το spirit. Επίσης, θα μπορούσες να δοκιμάσεις και την γκρέιπφρουτ σόδα.

Γιατί το gin tonic παραμένει το πιο δημοφιλές ποτό;

Πώς να το ετοιμάσεις

Τα υλικά είναι ουσιαστικά τρία: Τζιν ή βότκα, χυμός γκρέιπφρουτ και πάγος. Η προετοιμασία του είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα εκλεπτυσμένο ποτό χωρίς πολλή φασαρία.

Γέμισε ένα ποτήρι highball -ψηλό ποτήρι -με πάγο, καθώς το Greyhound σερβίρεται παραδοσιακά πάνω από πάγο, καθιστώντας το μια αναζωογονητική επιλογή για τον ζεστό καιρό.

6 κλασικά και δημοφιλή κοκτέιλ με βάση το τζιν

Στη συνέχεια προσθέτεις 60 ml βότκα ή τζιν πάνω από τον πάγο και συμπλρώνεις το ποτήρι με 120 ml χυμού γκρέιπφρουτ ή με σόδα pink grapefruit. Η αναλογία αλκοολούχου ποτού προς τον χυμό ή τη σόδα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός. Στη συνέχεια ανακατεύεις τα υλικά καλά με κουτάλι για να ενωθούν καλά. Τέλος, γαρνίρεις προαιρετικά με μια φέτα γκρέιπφρουτ ή ένα κλαδάκι δεντρολίβανο για να του δώσεις περισσότερη κομψότητα.

 

 

Μπορείς να σκεφτείς όμως και τις παραλλαγές

Μπορείς να κάνεις και upgrade το ποτό με μερικές μικρές παραλλαγές.

Salty Dog: Σε ένα πιατάκι βάζεις αλάτι, περνάς το χείλος του ποτηριού με μία φέτα λεμονιού ή γκρέιπφρουτ και βάζεις το ποτήρι από πάνω. Μόλις είναι έτοιμο το ποτήρι, ετοιμάζεις τα υπόλοιπα υλικά.

Honey Greyhound: Προσθέτεις στην κλασική συνταγή λίγο σιρόπι μελιού για να εξισορροπήσεις τη γεύση του χυμού γκρέιπφρουτ με μια νότα γλυκύτητας.

Τip: Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάς και το κλαδάκι δεντρολίβανο για να απογειώσεις τη γεύση του κοκτέιλ.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved