Πώς θα ψήσεις φτερούγες κοτόπουλου χωρίς να τις κάνεις κάρβουνο

Ο καλύτερος μεζές μετά το λουκάνικό θέλει προσοχή, αλλά μπορείς να τον κάνεις πεντανόστιμο.

Ποιος είπε ότι μόνο οι τηγανητές φτερούγες αξίζουν; Η σχάρα σου είναι ο καλύτερος φίλος σου αρκεί να ξέρεις να τις ψήσεις σωστά. Και εδώ έχουμε τον ιδανικό τρόπο ψησίματος που θα σε βοηθήσει.

 

Η προετοιμασία

Μπορεί να έχεις δει μέχρι σήμερα δεκάδες συνταγές για τη μαρινάδα, να θυμάσαι το εξής. Όσο πιο απλή είναι, τόσο καλύτερα μπορείς να συγχρονίσεις το ψήσιμο. Με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα, είσαι παραπάνω καλυμμένος. Επίσης θα είναι πολύ καλύτερο να υπάρχουν διάφορες σως στο τραπέζι για βούτηγμα. Βάλτες λοιπόν σε ένα ταψάκι, φρόντισε να τις μαρινάρεις καλά και ετοιμάσου για ψήσιμο.

 

how to cook raw chicken wings 1697713398

 

Η σχάρα σου

Ετοιμάσου για τον ιδανικό τρόπο ψησίματος που χρειάζονται οι φτερούγες. Αρχικά ανάβεις τα κάρβουνα. Όταν έχουν αρχίσει να γίνονται γκρι και έχει ήδη ξεκινήσει να μαζεύεται η πρώτη στάχτη, φέρε τα κάρβουνα μόνο στη μία πλευρά της σχάρας, αφήνοντας την άλλη να μείνει με τη θέρμη. Αυτό μπορείς να το κάνεις τόσο σε κυκλική όσο και σε οριζόντια σχάρα. Στην πλευρά των κάρβουνων η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 200 βαθμούς – μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικό θερμόμετρο. Ετοιμάσου για ψήσιμο.

Διάβασε επίσης: Πώς θα ψήσεις τις πανσέτες σαν επαγγελματίας

Το ψήσιμο

Τοποθέτησε τις φτερούγες πάνω από τη μεριά της σχάρας με τα κάρβουνα και ψήσε τις για περίπου 3 λεπτά. Φρόντισε να τις γυρίσεις και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα ιδιαίτερο καφετί χρώμα από το ψήσιμο. Στη συνέχεια μετακίνησέ τις στην πλευρά που δεν υπάρχουν κάρβουνα και βάλε τις σε κυκλικό σχήμα. Γιατί; Γιατί θα χρειαστεί να τις σκεπάσεις με ένα κατσαρολάκι (να το φέρεις τούμπα από πάνω τους δηλαδή) και να τις αφήσεις να ψηθούν με τη θερμότητα γύρω στα δέκα λεπτά. Επανέλαβε την διαδικασία με την επόμενη φουρνιά.

 

TwoZone Still 1608 Thumbnail

 

Το φάγωμα

Σκέτες, με BBQ sauce, με sweet n’ sour, με sour cream. Δεν έχει καμία σημασία. Απλά τσακίστε τις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved